Astazi, 23 aprilie 2020, ziua cu cele mai multe evaporari de persoane deja diagnosticate (33 față de ieri) raportate oficial. Si a doua zi urata pentru Bucuresti.


Ca sa dea senzatia ca tin epidemia sub control, autoritatile au apelat în mai multe rânduri la  manipulari/musamalizari, despre care am mai scris în trecut. Aceste manipulări au inclus:

  • întinderea planificată ,,strategic” a raportărilor persoanelor deja diagnosticate, pe mai multe zile. Cazul focarului de la Suceava este un exemplu elocvent, despre care am scris AICI;
  • evaporări miraculoase din persoane deja diagnosticate, față de zilele precdente (am scris AICI despre Iași și AICI despre Constanța, Maramureș, Galați, Satu Mare);
  • neincluderea în statisticile oferite la ora 13.00, a unor decese petrecute în urma cu 24 sau 48 de ore. Foarte des. Iohannis chiar a avut o intervenție pre-înregistrată (undeva în jurul orei 12.30) în care a comunicat ,,pierderea luptei” de către mai multe persoane decât urmau să fie raportate la ora 13.00. Deci știau.

Dar astăzi, 23 aprilie 2020, pare că epidemia scăderilor persoanelor deja diagnosticate (și care nu pot  dispărea) este cea care nu a ajuns încă ,,la faza de platou”. Concret, față de ieri 22 aprilie 2020, a scăzut numărul total a persoanelor confirmate pozitiv în 7 județe, cu un total de 33.

Este cel mai mare număr zilnic de cazuri dispărute din statistici. Dacă ieri dispăreau din statistici doar 24 de persoane, astăzi dispar 33. În Bacău s-au evaporat azi 16 persoane deja diagnosticate (12% din totalul raporta pe județul Bacău de la debutul epidemiei), în Buzău și Dolj și Vrancea câte 4, 3 în Covasna și câte 1 în Dâmbovița și Harghita. Ieri față de alatăieri dispăruseră din statistici doar 24 de persoane depistate pozitiv.

Fără cele 33 de persoane dispărute astăzi din statistici, totalul cazurilor zilnice (fără scăderi) ar fi fost 417 și nu 386. Probabil că nu le place cifra de 400 de cazuri zilnic, mai ales după subraportarea de după Paște, când au raportat doar 190 de cazuri noi într-o zi (punând statsticile cu pacienții deja confirmați la Sasca Mica, spre distribuire strategică, pe următoarele zile).

Și încă ceva, legat de București. De la încetarea mușamalizării neraportării situațiilor pe județe, în urma presiunilor publice, respectiv din 6 aprilie, astăzi s-a înregistrat al doilea cel mai mare număr de cazuri noi raportat într-o singură zi: +50 în 24 de ore (+4,8%) până la un total de 1.100. Cea mai mare creștere de până acum în București a fost în 17 aprilie (+76) până la 942. Vede cineva vreun platou în graficul ăsta?

Și încă ceva: astăzi a fost raportat cel mai mare număr de teste zilnice  în România (6978), până la un total de 113.336 de teste de la debutul epidemiei. Media zilnică a testelor din data de 20 martie până în prezent este  de 2489 pe zi.

Cum rămâne cu redeschiderea școlilor în 15 mai? Despre asta am  scris aici:

Sunt pregătite autoritățile să investească în planul de traume – școli de corecție și spitale de boli mintale – dacă începe școala în 15 mai? Că în școli nu investesc și măsuri reale nu iau.

 

 Categorii:Stiri

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: