Ce impact are pandemia asupra companiilor și consumatorilor din România. Rolul Analytics pe timp de criză.


Mi-a făcut reală plăcere discuția pe care am avut-o cu Dorian Hodorogea – Analytics Customer Advisory, SAS Greece & Eastern Europe, în cadrul webinarului SAS de joi, 7 mai 2020. Mulțumesc foarte mult și audienței, care a adresat întrebări intresante!

Am descoperit cu bucurie Dashboard-ul SAS for COVID-19 prezentat de Dorian în cadrul evenimentului, un veritabil instrument de analiză și vizualizare în scopul înțelegerii datelor disponibile la nivel global în contextul COVID-19.

Traversăm în acest moment prima pandemie care are la dispoziție într-un nivel nemiîntâlnit analytics și bigdata, ceea ce transferă în esență timpul, tehnologia și expertiza specialiștilor în analytics în beneficiul publicului și autorităților.

Am avut oportunitatea să vorbesc participanților și să răspund întrebărilor din cadrul webinarului SAS – The Analytics Response, despre cum văd eu dezvoltarea crizei economice globale, fără precedent în ultimele 4 generații și de ce cred că deocamdată ne aflăm doar la debutul fazei 2 (din 4) în această criză economică. Inclusiv în cazul României. Am arătat de ce această criză este diferită de Marea Recesiune și am încercat, în premieră să indic unde trebuie să calculăm costurile acestei crize. Pentru fiecare dintre noi.

O scurtă concluzie: utilizatorii de bigdata și analytics, în opinia mea, vor fi cei care vor naviga mai bine în apele necartografiate care urmează. Ce întrevăd în aceste ape? Creșteri imense de deficite bugetare (datorie publică), extinderi fără precedent ale bilanțurilor băncilor comerciale, dar și, din păcate presiuni enorme pentru scăderea productivității la nivel global. Noile instrumente puse la dispoziție de tehnologie cu siguranță pot face mai transparente aceste ape necartografiate și în esență, navigabile.Categorii:Stiri, The Money Show

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: