Deci, cum se redeschide economia? Cum se vor comporta consumatorii dupa 15 mai?


Am urmarit astazi 3 lucruri: a) ce mesaje vin dinspre BNR; b) ce mesaje vin dinspre Presedintie; c) ce mesaje vin dinspre autoritatile din Romania responsabile cu santatea publica.

Ca bonus, mi-a semnalat cineva ca Florin a avut un discurs in Parlament, pe care l-am urmarit cam 3 sferturi live pe site-ul Camerei Deputatilor. Am inchis sesiunea la 3 minute dupa ce Alfred SImonis de la PSD i-a dat replica, sincer, discursul ,,opozitiei” parandu-mi construit mai degraba ca fiind favorabil lui Florin, iar discursul lui Florin fiind, in lipsa unui alt cuvant mai bun, jalnic, eu asteptand sa vad: cum se redeschide economia, care sunt anticipatiile reale si fundamentate privind comportamentul consumatorilor si companiilor dupa redeschidere si care vor fi motoarele estimate a se tura din nou.

Nimic despre toate acestea. Am remarcat insa ca Florin este singurul ministru de finante din lume care are doar certitudini (dupa ce in 7 martie spunea ca ,,vom consolida cresterea economica in 2020” cu alte cuvinte – nu vom fi afectati de criza, acum o tot bate cu criza in ,,V”, ba mai mult, isi aduce ca argumente (si in fapt, dicteaza Institutului National de Statistica) sa pronunte crestere economica in trimestrul I.

Florin isi construieste astfel propriul lui castel de nisip, dar pe care il vom deconta noi. La cum numara statistica cresterea economica si la cum se dicteaza politic si transpartinic, in afara oricarui bun simt, prognozelor oficiale, o eventuala evolutie pe plus in trimestrul I nu ar fi un semn ca vom avea o criza mai mica, ci, din contra, ca efectele crizei sunt mult si persistent in fata. Criza vine mai tarziu in Romania si pleaca mult mai tarziu din Romania (amintiti-va cum au negat criza economica din 2008).

Pastelurile lui Florin despre dobanzile negative sunt excelente pentru expus florareselor – in realitate, Florin este singurul ministru de finante din Romania care duce datoria publica la 50% din PIB, facand in esenta, nimic pentru populatie si nimic pentru micile companii. Nu insist. Insa, concluziv arata ca Florin nu ne-a spus astazi cum ,,revigoreaza economia, care nu trebuie repornita” din 15 mai confirmand ecuatia in care l-am pus in urma cu nu multe zile: Florin = (Vladescu + Pogea) la patrat.

In privinta mesajelor de la BNR – nimic. In privinta mesajelor de la Presedintie, nimic, intrucat abia in jurul orelor 16.30 se intorcea dinspre Pitesti, facandu-si probabil week-endul acasa. In privinta mesajelor privind politicile de sanatate publica, transmise de Nelu Tataru, am inteles ca libertatea persoanelor dupa 15 mai echivaleaza cu libertatea detinutilor care pot pleca, pe motive justificate, de la penitenciarul Rahova la cel de la Poarta Alba. Cam atat.

Despre BNR am mai scris azi si aici, cu ,,fă-te că lucrezi”Categorii:Editoriale, The Money Show

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: