Cum ramane cu ,,bratul lung al legii” in cazul achizitiilor cu termen de 4 ore, prin invitatii de participare, de zeci de milioane de lei?


Cum ramane cu bratul lung al legii in cazul termenelor de 4 ore pentru achizitii prin invitatii directe de zeci de milioane de lei si fara publicare prealabila?

Joi, 21 mai, intr-o conferinta de presa in care procurorul sef DNA Crin Bologa mangaia pe crestet tartorii achizitiilor publice, spunand ca sunt 33 de dosare deschise, tocmai se implinisera 2 zile de la cea mai interesanta vreodata achizitie publica lansata, asa cum arata Ziarul National, chiar de Ministerul Educatiei.

Este vorba despre o achizitie prin care Ministerul Educatiei intreaba pe cativa agreati (procedura de negociere fara publicare prealabila), la ce pret pot sa livreze 17 milioane de masti, de urgenta, si sa raspunda in 4 ore. ,,Se impune”

Intrebarea mea este daca achizitia publica cu termen de 4 ore de a depune oferta pentru 17 milioane de masti se afla la pozitia 33 a domnului Bologa sau deloc, având in vedere și caracterul preventiv pe care trebuie să îl manifeste procurorii anti-coruptie inclusiv din DNA, si nu sa stea de sase la prescriere, fiind deja suspicionati de somaj tehnic, spre deosebire de procurorii din Bolivia (care l-au arestat deja pe Ministrul lor al Sanatatii), cei din Italia (care l-au arestat deja pe seful diviziei anti-Covid) si cei din Slovacia (care l-au arestat deja pe seful rezervelor strategice), așa cum am arătat AICI.

17 milioane de masti, la pretul de ,,2 lei bucata”, cu 900% mai scump decât nivelul (cu adaos) din ianuarie, cand masca era 20 de bani in farmacii. Inseamna 34 de milioane de lei?

Deci, la ce pozitie pe lista de 33 a DNA din 21 mai 2020 credeti ca se afla licitatia din 19 mai a Ministerului Educatiei, prin reprezentantul sau legal, Ministrul Educatiei?

Și încă ceva: doamna Monica Anisie este soția fostului director din cadrul Direcției Anti-Corupție din MAI, Adrian Anisie., acum pensionar (special?)?

Chiar să nu își dea seama ce înseamnă corupție și ce nu?

Citiți și cum am remarcat-o prima dată de doamna Anisie:

Evaluarea PISA, după 9 ani. O poveste cu turnatori, cu o camasa de forta si cu SRI – al doilea serviciu NATO. (Video).Categorii:Stiri

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: