Ce? Nu le iese ,,totalul”? De aceea este amânată publicarea datelor bugetare pentru luna aprilie?


Marti, 26 mai, ora 11.59. Ce? Nu iese totalul? Probabil ca nu iese! Ministerul finanțelor publice trebuia să publice încă de ieri execuția bugetară pe primele 4 luni ale anului. Nu este publicată!

Probabil că este stare de alertă maximă în comunicarea cifrelor, atâtat timp cât este de așteptat ca datele ce ar fi trebuit comunicate ieri (pentru luna aprilie), să infirme TOATE prognozele economice (falsificate), privind creșterea PIB-ului în anul de criză 2020 cu 22,3 miliarde de lei (corespunzătoare unei scăderi din pix de numai -1,9%).

Pând când administrației Orban îi va ieși totalul, oricare ar fi el, să vedem performanțele bugetare din ultimele 5 luni (luna a șasea încă nu e făcută publică).

În luna martie 2020, afectată efectiv de criză între 4 și 7 zile lucrătoare, deficitul lunar a fost cel mai mare, vreodată: 10 miliarde de lei. În primele 90 de zile ale anului, în care am avut tot așa, între 4 și 7 zile lucrătoare de criză, deficitul bugetar a fost cel mai mare, trimestrial, vreodată: 18 miliarde de lei. Între lunile noiembrie 2019 – martie 2020, deficitul celor 5 luni a fost de 38 de miliarde de lei, cel mai mare, vreodată. Deficit pe care cei care fac #nimicpentrupopulație și #nimicpentrumicilecompanii îl acoperă din împrumuturi mai scumpe de peste 60 de ori față de nivelul la care se împrumută Austria.

Așa cum ați putut citi în exclusivitate, aici:

Păcală și Manole ne-au împrumutat la dobânzi de 75 de ori mai mari decât Austria. Bancile austriece iau bani aproape gratis de pe extern și împrumută statul român la dobânzile astea.Categorii:Editoriale

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: