Bunăstarea financiară a Românilor și a Grecilor a fost cel mai mult afectată de criza economică COVID (studiu)


Bunăstarea financiară a Românilor și a Grecilor a fost cel mai mult afectată de criza economică COVID, arată cel mai recent studiu al companiei suedeze INTRUM AB.

Potrivit studiului cel mai mult s-a deteriorat situația financiară în ultimele 6 luni (care includ criza COVID) în România și Grecia (în ambele state procentul celor care simt asta fiind de 67%, față de 48% media Uniunii Europene).

Cu diferența că în Grecia PIB veniturile populației sunt spre duble față de cele din România. Mai mult, doar 28% dintre români (potrivit sondajului se așteptaă ca situația lor financiară se îmbunățească în următoarele șase luni).

Vă reamintesc că România și BNR impun în criză cea mai ridicată povară bancară pentru populație, companii și statul român, prin menținerea celor mai ridicate dobânzi din Uniunea Europeană și a celor mai mari marje din activitatea de creditare a băncilor comerciale (diferența dintre dobânda percepută la credite și cea plătită pentru depozite, care este de 5 ori mai mare decât în Zona Euro, de două până la 3 ori mai mare decât în Polonia).

Și vă întreb: cum rămâne cu criza ,,în V”? Cum rămâne cu ,,Guvernul a luat cele mai bune măsuri”? Cum rămâme cu ,,Avem cea mai mare creștere în trimestrul I (ianuarie-martie) din Uniunea Europeană care a fost alimentată de investițiile din primele 5 luni ale anului (!!!) – Florin Cîțu.Categories: Stiri, The Money Show

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: