Operatiunea de imagine ,,Primul vaccin in Romania” strans legata de operatiunea de imagine ,,am descoperit COVIDU in Romania”.


Nu vreau sa fac nota discordanta fata de ,,Cantarea Romaniei” declansata pe canalele media odata cu versiunea de marketing a inceperii campaniei de vaccinare. Dar totusi, nu ma pot abtine.
Campania de vaccinare (media) si a primului vaccinat a inceput in urma cu ceva timp, cand s-a pus problema ca Iohannis sa fie primul vaccinat.
Nu intru in detalii de ce medicii nu i-au recomandat lui Iohannis sa nu fie primul vaccinat. Insa alegerea unei extraordinare domnisoare asistente, in varsta de 26 de ani, care evident merita sa fie vaccinata in primele 3000 de persoane drept ,,Pacientul Zero” al vaccinului in Romania, mie imi arata ca inclusiv aceasta campanie de vaccinare este tratata in acelasi mod cum a fost tratat debutul crizei COVID in Romania: in bascalie.
Las la o parte faptul ca tanarul cadrul medical, fara afectiuni pre-existente si care a reusit datorita pregatirii si precautiei deosebite sa evite boala (desi s-a aflat in permanenta in linia intai) probabil ca ar fi putut fi si persoana cu numarul 1057 (din 3000) vaccinate. Insa nu pot lasa la o parte ca legenda alegerii numarului 1 pentru vaccin este legata de o legenda primordiala, mai veche, si anume ca domnisoara asistenta a fost cea care l-a primit pe primul pacient COVID identificat in Romania.
Cel putin asa ne spune Florin, premier plin: ,,Mihaela Anghel, asistent medical din echipa care a preluat primul pacient confirmat cu SARS-COV2 in tara noastra”. Pentru cei care mai cred legendele, va reamintesc:
1. ,,pacientul ZERO” din Romania a fost un tanar, contact al ,,italianului” despre care Arafat spunea in 26 februarie: ,,Un singur caz confirmat. Pacientul este intr-o stare buna. Nu prezinta febra, tuse. La acest moment astea sunt informatiile. Fiind un test pozitiv, va trebui transportat la spital si internat. Un echipaj de la ISU Dolj, cu autospeciala pregatita cu izoleta, sunt plecati deja de la Craiova pentru preluarea si transportul la Bucuresti, la Matei Bals. In casa respectiva mai sunt 7 persoane. Toate au testat negativ. Insa avand in vedere ca persoana care a testat pozitiv si este un contact direct. Toate cele 7 vor ramane la domiciliu, sub paza, li se va asigura toate nevoile. Nu vor putea pleca. Vor ramane cel puti n14 zile in carantina. Daca apar simptome inaintea celor 14 zile, persoana se testeaza, daca e pozitiva, e transportata la spital.”
2. Pacientul ZERO a fost tratat cu ,,ciorba” asa cum spunea in acel moment Streinu-Cercel, cel acum s-a vaccinat printre primii;
3. Foarte probabil pacientul ZERO nici nu avut COVID (testul lui ulterior, la putine zile, a fost negativ si a fost trimis acasa).
4. Foarte probabil, circul legat de pacientul ZERO a fost tot o operatiune de ,,marketing” intrucat in toata lumea se inregistrau cazuri, iar in Romania inca ne asigurau ca e ,,o simpla raceala”.
5. In mod evident, cei care l-au preluat si testat pe Pacientul Zero, au avut contact cu el inainte de domnisoara vaccinata astazi.
Si in loc de concluzie: inca o data, o felicit si o respect din toata inima pe domnisoara asistenta, in primul rand pentru ca a reusit performanta ca, lucrand in linia intai (Matei Bals), sa se protejeze si sa nu se infecteze din februrie si pana in 27 decembrie 2020. Dar, daca operatiunea de astazi de debut al vaccinarii nu s-ar fi vrut doar bifarea unui moment festiv, poate ca, alegand tot din prima linie, mai indicat era ca prima persoana vaccinata sa fie de la Spitalul Gerota, acolo unde un securel pe care l-as defini in vecinatatea lichelelor si oamenilor fara capatai, cu fi-esu ofiter SRI, a mintit cadrele medicale ca nu a fost in Israel (focar la acel moment), unde fusese cu o domnisoara ,,de bine” si aproape a ucis un cadru medical din spitalul Gerota (pe care Digi24 il si omorase in stiri). Va reamintesc ca ,,Pacientul 17” – securelul tratat la Gerota si care a bagat boala in spital a mintit personalul medical ca nu a fost in afara Romaniei in ultimele 2 luni (fusese in Israel), a transmis boala fiului si norei insarcinate in 7 luni, a bagat spialul Gerota in carantina, a intrat in contact cu peste 120 de persoane (avand simptome de boala) si a infectat cel putin 10 persoane.
Prin urmare, cei care vroiau sa transmita un mesaj public puternic ar fi trebuit sa o faca in sensul protectiei cadrelor medicale din linia intai mintite de securei cu stiinta faptului ca spreader-ilor minicinosi nu li se va intampla nimic (tineti minte ca a fost un simulacru de cercetare penala clasata pentru securel, in timp ce persoane plecate din spital (al caror test s-a dovedit ulterior negativ si nu au infectat pe nimeni) au luat inchisoare si chiar cu executare. Asta este parerea mea.
Despre Securelul de la Gerota ati putut citi in 15 martie 2020, aici:


Categorii:Editoriale

Etichete:, , ,

1 răspuns

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: