Ce credeți? Un împopoțonat Președinte ASF și-a ales șef de cabinet un general SRI sau un general SRI și-a ales un Președinte ASF?


Grup infracțional organizat la ASF îmbrățișat de Președintele Nicu Marcu? De ce ar fi sesizat Președintele ASF, Nicu Marcu, DIICOT (care are în atribuții cercetarea grupului infracțional organizat) așa cum relevă hotnews: ,,Președintele ASF, Nicu Marcu, a sesizat DIICOT cu privire la posibile nereguli sau chiar infracțiuni atât în legătură cu activitatea de control pe piața de capital cât și pe piața asigurărilor”.

Răspunsul este simplu: până când o instanță nu a sesizat Parchetul competent privind propriile infracțiuni de fals și uz de fals ale lui Nicu Marcu în complicitate cu Departamentul Juridic al ASF (zice acum Nicu Marcu: ,,Erori „ciudate”ar fi fost identificate atât în documente venite dinspre cele trei sectoare supravegheate (asigurări, piața de capital și pensii private) cât și în notele emise de Direcția Juridică”), Nicu Marcu s-a manifestat ca și când ar fi fost un  complice al grupului, folosindu-se de falsificările grupului și dovedind indiciile comiterii propriilor infracțiuni. Iată o decizie a instanței din noiembrie 2020:

Nicu Marcu, citat de către instanță și prezent în acea instanță fiind audiat de instanță, nu a avut nicio reticență în a îmbrățișa grupul infracțional organizat de la ASF. Până când ulterior comiterii propriului uz de fals, acea instanță printr-o decizie definitivă, a sesizat Parchetul (conform legii) inclusiv în privința indiciilor de infracțiuni ale lui Nicu Marcu: uzul de fals, cu știința falsului.

După sesizarea de către instanță, Nicu Marcu o dă la întors.

Una dintre primele decizii ale împopoțonatului ASF (al cărui CV arată ca al impostorului Baranga de la Oficiul Național pentru Prevenirea și Combaterea spălării banilor), rod al trocului ticălos dintre PNL, PSD, Pro-Romania astfel încât socrul lui Victor Ponta (Ilie Sârbu) să rămână la Curtea de Conturi, a fost să își aducă un general SRI, adjunct al lui Coldea (generalul Voinescu) trecut în rezervă și de facto lustrat de Iohannis, ca director de cabinet.

Este discutabil dacă SRI și-a adus prin generalul Voinescu (și ceilalți) un Președinte ASF sau un Președinte ASF și-a adus ca șef de cabinet un general SRI, întrucât se presupune că ASF este o autoritate autonomă și independentă.

Eu înclin să cred în prima variantă, având în vedere că ASF a mai fost condusă de o persoană de încredere a fostei securități în persoana fostului lucrător din comerțul exterior, Mișu Negrițoiu. Mișu Negrițoiu a fost cel care a semnat protocol secret cu SRI încă din primele zile ale venirii lui la conducerea ASF (mai 2014), după ce fusese lustrat din conducerea executivă a ING Bank Romania, lustrare s-a produs în lumina recunoașterii grupului ING a încălcării embargo-ulu impus de SUA, prin operațiuni efectuate inclusiv în România (detalii aici)

În lumina acestei interpretări, dacă SRI (prin generalul Voinescu) și-a adus un Președinte ASF în persoana lui Nicu Marcu, este de bun simț să privim sesizarea Parchetului de către ASF în privința grupului infracțional de la ASF la care până de curând a aderat faptic Nicu Marcu, folosindu-se de documente falsificate ale grupului, ca fiind o mișcare contrainformativă.

Devoalat (ca subiect al cercetării Parchetului încă din luna noiembrie 2020) Nicu Marcu, se dezice două luni mai târziu, de grup:

„Erori „ciudate”ar fi fost identificate atât în documente venite dinspre cele trei sectoare supravegheate (asigurări, piața de capital și pensii private) cât și în notele emise de Direcția Juridică. Există suspiciuni că respectivele erori ar fi fost strecurate intenționat, pentru a da posibilitatea firmelor supravegheate și vizate de respectivele documente să conteste cu succes eventuale decizii care le-ar dezavantaja. În acest sens se va desfășura în ASF un audit al documentelor venite dinspre sectoare către Consiliu. Pentru verificarea naturii greșelilor deja identificate sunt deja începute cercetări interne”, au arătat pentru Economica.net mai multe surse avizate.

Articolul din economica.net (publicat astăzi) a apărut la nici două săpătmâni după ce am demonstrat că ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) alege să prezinte drept ,,imună” o piață nefuncțională – piața asigurărilor, împopoțonatul de la ASF, Președinte Nicu Marcu, o dă la întors, contrainformativ.

Articolul din urmă cu două săptămâni îl găsiți aici. În articol arătam că: ,,Intr-o economie functionala, pe fondul pierderii locurilor de munca (si a veniturilor disponibile ale populatiei si intreruperea activtatilor companiilor), asigurarile RCA nu s-ar fi scumpit in perioada crizei. Intr-o economie functionala, in conditiile in care a existat lock-down (mai putin trafic, mai putine accidente, procese intarziate in instanta, etc) si alte limitari de circulatie, volumul primelor ar fi SCAZUT, nu ar fi crescut asa cum s-a intamplat pe fondul intelegerii la pret, pe care asiguratorii au mai avut-o, la scutul ASF, in detrimentul populatiei si companiilor).

Insasi faptul ca o societate (ajunsa prea mare si mangaiata pe crestet de ASF in loc sa ii suspende activitatea de emitere de polite RCA pentru ca nu plateste la timp) ca Euroins, are probleme pe fondul pandemiei sa isi asigure resursele, arata ca piata NU este imuna, mai arătam.

Dar astăzi, brusc, ASF se dezice de propriul comunicat privind piața ,,imună” și ne anunță prin  Daniel Aposotol, purtătorul de cuvânt citat de ziare.com: ,,Pot confirma si faptul ca ceea ce a semnalat ziaristul de la Economica.net este adevarat. De altfel presa a mai semnalat cu mai multe luni in urma fel de fel de nereguli sau situatii care presupun cel putin conflicte de interese ale unor angajati ai autoritatii”

Șerban Bușcu este ziaristul de la economica.net care a semnalat neregulie privind suspciunile de fraudă la ASF, citând surse interne, aici.

Adrian Vasilache (hotnews) a prezentat în premieră azi (aici) și sesizarea Parchetului DNA de către un angajat ASF privind modul în care ASF nu și-a îndeplinit obligațiile prevăzute de lege în privința supravegherii pieței asigurărilor, cu consecința neamendării/neridicării dreptului de emitere polițe pentru societățile în cauză.

În curând voi detalia încă un aspect privind indiciile aderării lui Nicu Marcu la grupul infracțional organizat, la scutul foștilor din SRI.  Ddoar el a sesizat DIICOT-ul, de ce l-ar fi sesizat dacă nu constata indiciile grupului infracțional organizat? Aspectul va releva că Nicu Marcu a îmbrățișat (și asta până chiar foarte curând), politica majorării tarifelor RCA, sugerând ca și fostul lucrător din comerțul exterior Mișu Negrițoiu scumpirea în plină criză a tarifelor de primă RCA, prin înțelegere la preț (în detrimentul asiguraților, afectați de scumpiri fără sens), astfel încât să îi protejeze pe acționarii privați ai societăților de asigurare 9care să nu facă aport de capital) care nu își îndeplinesc obligațiile prevăzute de lege. La fel ca Isărescu.

Vă reamintesc că în ianuarie 2015 am sesziat Comisiile de abuzuri și petiții din Camera Deputaților și Senat privind înțelegerile la preț pentru majorarea tarifelor RCA făcute la scutul ASF de către asigurători.

Vă reamintesc că ulterior (2018), Consiliul Concurenței a amendat cele mai mari firme de asigurare din România cu o amendă istorică pentru că s-au înțeles la preț pentru majorarea tarifelor.

O cronologie găsiți aici:

Fostul lucrător în comerțul exterior de până în 1989, Mișu Negrițoiu, a fost revocat de Parlament din poziția de Președinte ASF.

 Categorii:Editoriale

Etichete:, , , , , ,

1 răspuns

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: