Despre ,,descinderile” Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție la City Insurance


Ca să lămurim intoxicările, iată comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referitor la ,,ridicarea de obiecte și înscrisuri” de la CIty Insurance.

Conținutul comunicatului:

Având în vedere numeroasele solicitări ale jurnaliștilor, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele:

În cursul zilei de astăzi, 23 septembrie 2021, procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție procedează la ridicarea de obiecte și înscrisuri de la sediul ”City Insurance SA”.

Precizăm că ridicarea de obiecte și înscrisuri se realizează în contextul instrumentării unui dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de delapidare, prev. de art. 295 Cod penal, bancrută frauduloasă, prev. de art. 241 Cod penal, spălare de bani, prev. de art. 49 din Legea nr. 129/2019, fals informatic, prev. de art. 325 Cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal, fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. de art. 322 Cod penal, și uzul de fals, prev. de art. 323 Cod penal.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Și acum, intoxicările:

  • Presa menționează despre o sesizare a ASF în ianuarie 2021 în privința unor infracțiuni, făcută la DIICOT. Nu DIICOT a făcut astăzi perchezițiile. Nici DNA.
  • Perchezițiile de astăzi, demarate în condițiile în care:
    • ASF pretinde că a știut abia în februarie 2021 despre extrasul de cont falsificat prezentat de City Insurance încă din mandatul lui Mișu Negrițoiu (2017), pe care nu l-a verificat în mod real. Dar ASF nu a ridicat de îndată ce a luat la cunoștință de extrasul de cont falsificat licența City Insurance pentru a emite polițe RCA. Prin urmare, ASF a permis City să emită polițe de peste un miliard de lei și să mărească frauda de la City Insurance, astfel:
      • între februarie 2021 – iunie 2021 (4 luni, prime de peste 700 de milioane de lei,a vând în vedere primele raportate de City la echivalentul a 680 de milioane de lei pentru un singur trimestru). În iunie 2021 a numit Fondul de Garantare ca administrator, dar a permis în continuare City, care folosea un extras de cont fals pentru a pretinde că este societate de asigurare, cu știința ASF. Primele încasate între iunie 2021 – septembrie 2021 se cifrează, după calculele mele, la circa 500 de milioane de lei.

În total, chiar Nicu Marcu și ASF au închis ochii la majorarea găurii de la City Insurance cu 1,2 miliarde de lei (din februarie 2021 până în prezent), neridicând de îndată ce au pretins că au aflat de extrasul de cont falsificat de la City Insurance, dreptul City  de a emite polițe RCA (și de garanții, care se adaugă).

Astfel, procurorii PICCJ ar fi trebuit să descindă azi SIMULTAN cu vizita de ridicare de obiecte la City, în biroul lui Nicu Marcu, cel puțin jumătate din frauda de la CIty Insurance făcându-se în ,,scurtul mandat” al lui Nicu Marcu, cu știința ordinului de plată falsificat.

Prin urmare, când presa încearcă să vi-l prezinte pe Nicu Marcu drept salvator, priviți-l exact așa cum este: complice.

Complice a fost din prima secundă, încercând să scumpească polițele RCA prin introducerea ,,obligativității” decontării directe, care ar fi scumpit asigurările RCA cu până la 20% și ar fi luat astfel până la un miliard de lei pe an de la populație și companii.

Așa cum am scris în exclusivitate încă din ianuarie 2021, aici.

În iunie 2021 v-am arătat și că ,,cearta” cu City Insurance (în timp ce lăsat-o până în septembrie să mai emită polițe de câteva sute de milioane de lei), este de fapt planul B al celor care au favorizat frauda de la City, determinant inclusiv actuala conducere:

Conducerea ASF (speriata de Parchet si de neobtinerea imunitatii) pregateste o altfel de sifonare de sute de milioane de lei a banilor asiguratilor. Se face ca se ceartă cu City Insurance.

Deci, dacă procurorii au fost sesizați din ianuarie sau din aprilie 2021, de ce abia azi, 23 sepetmbrie 2021, acum fac percheziții la City Insurance? De ce nu încep cu perchezițiile la ASF, care i-a lăsat din februarie 2021 până în prezent să mărească gaura cu 1,2 miliarde de lei?

De ce?

Procurorii care au dormit tot anul 2021 (și în trecut) au ajuns la City Insurance ca să ridice documente sau ca să ascundă documente ape să fie folosite pentru a devoala natura ilicită a unor fonduri din alte jurisdicții?Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: