Despre ceva ce o intreaga generatie din Romania nu a mai vazut! Ne-am intors (deocamdata) in urma cu 18 ani.


Am acceptat cu placere invitația B1TV pentru a analiza problemele pe care realmente le ignora si noua coalitie de guvernare si pentru care, in mod evident, nu prezinta soluții.

Si am vorbit despre ceva ce o generatie intreaga (nu noi) ci cei nascuti dupa 2003, nu au mai văzut. O crestere atat de rapida a prețurilor si atat de mare. Intr-un singur an, o triplare a scaderii valorii banilor fata de anul precedent, inflatia declarata urcând la 8% (fata de 2,6% in 2020), si in mod real, mai apropiata de 15%.

Uitandu-ma pe cifre, o inflatie de peste 8%, Romania nu a mai avut din 2005. Dar cum preturile in 2021 sunt subestimate de catre Institutul National de Statistica, vorbim mai degraba despre o inflatie cum nu am mai avut din 2003, cand rata comunicata a fost de 15,4%. În 2004 a scazut la 11,9%.

Diferentele (in rau fata de evolutiile precedente) sunt insa mult mai mari. Pentru ca in 2003 era al 6-lea an consecutiv se scadere a ritmului anual de majorare a prețurilor. Așa ca, ne intoarcem mai degraba in 1997 (Conventia Democratica), care a reusit aceeasi ,,performanta” ca si coalitia toxica informala PNL-PSD (pana in 25 noiembrie 2021) si care s-a formalizat, tot toxic, incepand cu 25 noiembrie 2021. În 1997 a mai reusit un guvern sa tripleze inflatia de la an la an. Cum sa spun asta mai scurt? #nimicpentrupopulatie.

Asa ca, nu gresesc: o asemenea cel putin triplare a ritmului de majorare a preturilor de la an la an este ceva nemaivazut de o intreaga generatie. Peste 4 milioane de oameni nu au mai vazut asta. Si nu au mai vazut preturi care se modifica in sus si dramatic, de la trimestru la trimestru, sau chiar de la luna la luna.

Am detaliat mai mult in interventia mea de la B1TV (pe care o vedeti mai jos, pe canalul meu de YouTube. Apropos, daca va place, va puteti abona, aici și veți primi notificari atunci cand public un VIDEO nou. Daca nu, nu:)

 Categorii:Editoriale, The Money Show

Etichete:, , , ,

1 răspuns

  1. Vă sugerez să skimbați titlul articolului în: ”Cum a fost ROU pusă în cap de un autist plin, arogant, mare cat plopul!”!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: