Libertatea dezvaluie cum Autoritatea de Supraveghere Financiara din Marea Britanie a devoalat frauda de la City Insurance. Pe care ASF Romania a pazit-o!


Primul episod al investigatiei Libertatea despre frauda de la City Insurance este publicat AICI.

,,Exista ingrijorarea ca sume mari de bani, sub pretextul firmelor de asigurare si de retrocesiune, bazate pe contracte false au fost transferate de la City Insurance SA prin firma de reasigurari Best Meridian Insurance la The Firm (NDI) de unde au fost distribuite companiilor si persoanelor fizice neafiliate (…) Best Meridian Insurance este o alta firma implicata. Ea este o companie de reasigurare din Cayman Islands”, scrie Cătălin Tolontan astazi intr-o investigatie inceputa referitoare la frauda de sute de milioane de Euro de la City Insurance si citand date ale Autoritatii de Supraveghere Financiara din Marea Britanie.

Investigatia lui Catalin NU este preluata NICI de G4media, nici de hotnews, nici de Ziarul Financiar nici de alte surse FAVORABILE editorial conducerii corupte de la Autoritatea Financiara si foarte active atunci cand publica comunicate de presa ale ASF copy-paste, care spun NIMIC.

Este drept ca tacerea lor am remarcat-o pe subiectul ASF fix de la momentul in care fostul adjunct al Directorului SRI – George Viorel Voinescu a fost inlaturat din SRI dar peste noapte a devenit seful de cabinet al Presedintelui ASF – un oareare Nicu Marcu, fost contabil de ocol silvic.

La scutul celor 2, din 2020 si pana in 2021, City Insurance a continuat activitatea de sifonare a asiguratilor si de frauda, favorizata de ASF.

Sa fie clar: o societate de asigurari isi dovedeste soliditatea prin: capital – iar aici City Insurance, in complicitate cu functionari ASF a folosit permanent pana in 2021 un extras de cont evident falsificat.

Al doilea lucru: o companie de asigurare, cat ea de mare, cedeaza in reasigurare o parte din prime. Aflam acum de la Autoritatea de Supraveghere Financiara din Marea Britanie ca Best Meridian (reasiguratorul) era de fapt suveica prin care se furau banii asiguratilor (in loc sa fie platite despagubirile, la timp). Sa fie clar: in sarcina ASF era sa verifice extrasul de cont falsificat. Si tot in sarcina ASF era sa verifice si reasiguratorul, dar si in sarcina Serviciului de INformatii, cu care ASF avea protocol.

La ce a folosit acel protocol? La a direcționa in favoarea ASF procese in instantele civile si penale? Ca la descoperirea fraudei nu a contribuit, ci pare mai degraba ca la incurajarea ei!

Din desfasurarea faptelor, rezulta ca sifonarea banilor asiguratilor prin Best Meridian s-a facut la scutul functionarilor din ASF si al protocolului cu SRI, cu atat mai mult cu cat fostul adjunct al directorului SRi a devenit ulterior sef de cabinet al contabilului de ocol silvic, ajuns la ASF.

La momentul iunie 2021 (cand eu scriam articolul de aici), ASF si generalul SRI INCA permiteau City Insurance sa extinda frauda si sa emita NOI polite de asigurare.

Va reamintesc ca anterior Nicu Marcu a incercat sa spele produsul infractional al fraudei de la City Insurance (banii sifonati) prin intentia obsesiva de a introduce decontarea directa (prin care practic ar fi dat sute de milioane de lei City Insurance ca sa puna in locul banilor pe care i-a sifonat permanent), asa cum am aratat inca din ianuarie 2021.Categorii:Editoriale, Stiri, The Money Show

Etichete:, , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: