Ponta i-a invitat astazi la Parlament pe toti deputatii si senatorii care l-au dat jos pe Ungureanu si l-au pus pe el. Adevaratul Bilant.


Intrucat domnul Ponta nu poate face un eveniment din publicarea unui articol stiintific sau din inagurarea vreunei autostrazi inceputa in ultimii 3 ani, de cand e premier, domnul Ponta s-a gandit sa paranghelizeze evenimentul altfel: îi invită pe toți parlamentarii care au votat în urmă cu 3 ani moțiunea de cenzură împotriva MRU, a cărui cădere a condus la prima sa desemnare ca premier al domnului Băsescu. Nu-i așa că e caraghios domnul Băsescu cand afirmă că dacă domnia sa era președinte, domnul Ponta nu ar fi prins revelionul trecut ca premier? Asta deși domnul Băsescu l-a numit de 2 ori în această poziție.

CE ARE VICTOR PONTA DE ANIVERSAT

Dacă ar fi avut ceva de aniversat, domnul Ponta ar fi trebui să facă paranghelia în 9 februarie, atunci cand guvernul Boc eraa căzut fiind numit în schimb fostul șef SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, ca premier. Doar că, marcarea acelui moment ar fi readus în conștiința publică osanalele ridicate de domnul Ponta domnului Ungureanu (mai țineți minte cat de moale și bulversat era atunci cand in calitate de șef al opoziției ar fi trebuit în fapt să critice numirea lui MRU? Mai țineți minte supușenia din vocea domnului Ponta cand rostea de zeci de ori în discursul ,,critic” la adresa numirii lui Ungureanu – ,,domnule Prim-ministru desemnat”? Am spus atunci, și puteți reciti articolul din acea zi, 9 februarie 2012, că atitudinea domnului Ponta față de domnul Ungureanu seamană mai degrabă cu a unui fost subaltern față de superiorul lui. 2 ani și jumătate mai tarziu, in toamna anului 2014, hop și nea Băsescu – Premier a fost ofițer acoperit SIE :). Articolul în care nu reușeam să îmi explic în vreun fel osanelele domnului Ponta față de domnul MRU îl regăsiți aici: https://soviani.com/2012/02/09/nu-imi-explic-in-niciun-fel-atitudinea-lui-victor-ponta/, iar concluzia mea de atunci, 9 februarie 2012, o citiți mai jos:

Una peste alta, discursul domnului Ponta vis-a-vis de cabinetul propus de Ungureanu, seamana mai degraba cu cel al unui fost subaltern. Nu cu al unuia care vrea sa fie la un moment dat primul ministru al Romaniei. Discursul de astazi in confirma convingerea ca nici nu va fi vreodata un prim-ministru al Romaniei. Chiar daca viata sau anturajul l-ar putea conduce acolo vreodata.

P.S. Cred ca l-am vazut si pe domnul Ungureanu cascand la discursul ”de atac” al domnului Ponta…

CUM ARĂTAU NOTIȚELE DOMNULUI PONTA PRIN CARE ÎL CRITICA PE BOC ȘI ÎI CEREA LUI UNGUREANU SĂ NU FACĂ LA FEL

Am fost unul dintre puținii care am publicat atunci, în 9 februarie 2012, notițele domnului Ponta. Regăsiți articolul aici: https://soviani.com/2012/02/09/cum-au-aratat-notitele-lui-victor-ponta-din-discursul-de-lustruire-al-guvernului-ungureanu/. Vreți să recitim cateva, dupa mai bine de 3 ani? Le găsiți în întregime (sunt savuroase, inclusiv cum sunt scrise), în articolul la care fac referire mai sus, dar haideti sa recapitulam cateva:

*,, Schengen și MCV. Dacă dialog cu noi, ONG, și dacă există din partea dvs combaterea corupției și politizării promovate de PDL”

Cum arată lucrurile la 3 ani după ce domnul Ponta nu se mai poate plange de lipsa de dialog (dansul fiind cel care ar trebui sa gaseasca solutia)? Nu suntem în Schengen,MCV nu a fost ridicat, în privința corupției cam tot baronetul PSD este cercetat Penal, un vicepremier (Dragnea) își așteaptă sentința în 6 mai, un cumnat al premierului e în arest la domiciliu, un prieten al premierului, mogul, este sub control judiciar, iar în privința politizării, vă aduceți aminte la cea a fost cel mai bun domnul Ponta (nu la doctorat ma refer :). A fost cel mai bun la numirile politice: În primele 100 de zile de prim-ministeriat a dat peste 700 de hotarari de guvern dintre care 500 au fost pentru numiri în funcții (detalii în ZF).

,,Anticorupția – Raport Curtea de Conturi, ANAF și ANRMAP’, LG Achizițiilor publice”.

Aici reamintesc așa: domnul Ponta are un cumnat în arest domiciliu pentru fapte de corupție, prima decizie pe care a luat-o în calitate de prim-ministru în mai 2012 a fost să anuleze ceea ce Curtea de Conturi a constatat și anume că personalul angajat la stat la nivel național a încasat venituri necuvenite de 700 de milioane de Euro și să anuleze obligația returnării acestor sume, ba chiar și foarte recent, domnul Ponta a criticat Curtea de Conturi, ca lucreaza ,,militieneste” – dupa ce in urma cu 3 ani vroia sa valorifice rezultatele controanelor. Am detaliat aici și motivele pentru care domnul Ponta îi caracterizează pe comisarii Curții drept ,,milițieni”.

* ,,CAS redus – angajator pentru locuri de muncă nu venituri populație – demagogie”

3 ani mai tarziu, în noiembrie 2014, în campanie electorală, guvernul domnului Ponta care îl făcea demagog pe domnul Boc (și cu manta, cu menajamente pe Ungureanu) cum că de fapt ar trebui să reducă Contribuțiile de asigurări sociale pentru angajați nu pentru angajatori, fiind o demagogie ideea ca reducerea CAS la angajatori ar crea locuri de muncă, fix domnul Ponta și guvernul său (cu ministrul de finanțe investitor în tablouri), reducea CAS-ul pentru ANGAJATOR, nu pentru ANGAJAȚI. Adică propria atitudine decizională de acum o anumea atunci demagogie.

,,Roșia Montana – mediu + interes național +  corupție politică”

Mai e nevoie să vă reamintesc faptul că imediat ce a ajuns premier, domnul Ponta s-a declarat, tot cu manta, în favoarea exploatării de către  Rosia Montana Gold Corporation, vezi Doamne, altfel, am plati despagubiri?

IN FAPT, CARE A FOST DIFERENTA INTRE BOC, MRU și PONTA?

Încep cu asemănarea: toți au fost premierii domnului Băsescu. Dacă pentru Boc și MRU nu mai argumentez această afirmație, pentru Ponta ar trebui să o fac. Dar pentru că am făcut-o încă din 28 ianuarie 2013 (la scurt timp după ce USL a castigat alegerile Parlamentare), dar și în în 15 februarie 2013 (la un an după ce ,,îl dăduse jos” pe Ungureanu), nu o mai fac încă o dată. Vă invit să citiți articolele din urmă cu 2 ani (de la prima ,,aniversare” pe care domnul Ponta vrea să o repete astăzi, pentru că a ajuns la numărul 3). Veți vedea acolo cum domnul Ponta făcea încă de atunci tot ceea ce îi dicta domnul Băsescu, ceea ce m-a îndreptățit să îl numesc încă din urmă cu 2 ani – Premierul domnului Băsescu.

Articolul din 28 ianuarie 2013, Premierul domnului Băsescu, îl găsiți aici:https://soviani.com/2013/01/28/premierul-domnului-basescu/

Articolul din 13 februarie 2013, Premierul domnului Băsescu (II)îl găsiți aici: https://soviani.com/2013/02/15/premierul-domnului-basescu-ii/

Și totuși, care este diferența dintre cei 3? Competența nu este fundamental diferită și la un nivel foarte scăzut. Ceea ce îi face însă diferiți este gradul de impostură, aroganță, lipsă de bun simț. Dintre cei trei, cine credeți că este într-o mai mare măsură cel care caută să înșele, profitand de necunoștința sau de buna credință a oamenilor? Cine este mai șarlatan? Mai mincinos?

Singurul lucru pe care domnul Ponta îl aniversează maine este o rocadă. Ăsta este motiv de aniversare? Pentru domnul Ponta, da. Fiecare zi în care mai este lăsat la butoane, este un motiv de bucurie. O veselie care îl face mai arogant, mai lipsit de bun simț față de oricine (mă irită și acum modul în care îi lua în bășcălie pe jurnaliști, că le răspunde la întrebări doar dacă le arată bonul fiscal), mai lipsit de responsabilitate (ce pune în locul găurii la buget creată prin reducerea TVA-ului pentru alimente la 9%), mai indiferent (dacă a reușit să rămană premier după eșecul din 16 noiembrie, și președinte de partid, credeți că mai îi e teamă de ceva?).

Domnul Ponta are de aniversat 3 ani de la momentul în care a spus ,,dați-vă voi ca să ne așezăm noi”. Atat. Iar asta o putea face și acasă, cu soția, cu socrul și cu cumnatul. Pardon, cumnatul este un pic reținut la propriul domiciliu. Domnul Ponta are de aniversat 3 ani de cand a devenit premierul domnului Basescu (mascarind la televizor ca Basescu e ,,dracu” dar in fapt, garantandu-i pana la final mandatul de Preșdinte și continuandu-i politicile proaste pe care le-ar fi blamat ferm atunci cand MRU era numit premier. A preferat însă postura de subaltern).Categorii:Editoriale

Etichete:, , , , , , , ,

1 răspuns

  1. E bine să nu uităm. Cum bine ar fi să nu uităm nici faptul că Ponta a făcut parte din guvernul Boc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: