Michele Ramis este noul ambasador al Franței în România de ceva timp. Nu de suficient de mult timp astfel încât să nu fi cunoscut aventura Grindeanului cu Ordonanța 13, tentativa de albire a sumelor nejustificate prin cod fisacl, povestea cu impozitul pe gospodării și alte tâmpenii motivate ca ,,politică guvernamentală”.
Înainte de a fi amabasador, doamna Michele Ramis este om. Iar ca om are și o carieră. Iar cariera domniei sale, ca om, este legată de combaterea criminalității financiare. Oriunde a fost ambasador, a fost specializată și însarcinată cu combaterea amenințărilor infractionale transnaționale. Iar potrivit diplomației franceze, din ianuarie 2013, Michele Ramis a participat in aceasta calitate la lupta impotriva diferitelor tipuri de trafic infractional, precum si impotriva coruptiei si spalarii de bani.
Unde în alta parte își putea continua cariera diplomatică expertul francez specializat în lupta împotriva corupției și spălării de bani? În 20 aprilie 2017, Președinte Franței (fostul) a decis că nu există un loc mai bun decât România. În condițiile în care Franța face parte din nucleul dur OECD (alături de SUA) care a redefinit rădăcina mondială a răului: banul provenit din infracțiuni de corupție, furturi de la buget etc, și care în final ajuns să finanțeze inclusiv terorismul.
Vă avertizez despre acest lucru încă din 2014, despre schimbarea la nivel mondial a definiției răului: banul provenit din infracțiuni. Iar doamna Michele Ramis este specializată în combaterea corupției și a posibilității de scurgeri de la bugetele naționale, prin infracțiuni, a fondurilor publice.
De aceea îmi închipui că reacția ne-exprimată a doamnei Michele Ramis astăzi la întâlnirea oficială avută cu noul Ministru al Economiei, Mihai Fifor, a fost, ca să spun aproximativ pe limba domniei sale: ,,roulant sur le sol en riant”. Adică să se tăvălească pe jos râzând.
Nu am văzut o astfel de reacție la domnia sa, dar ce altă reacție era mai potrivită pentru expertul internațional în combaterea corupției și a spălării banilor, auzindu-l pe noul ministru al economiei, Mihai Fifor, zicând despre finanțarea autostrăzii Pitești-Sibiu următoarele: ,,Autostrada e o prioritate a guvernarii noastre si se lucreaza accelerat la proiectul de lege privind achizitiile speciale din infrastructura, energie si aparare. Autostrada e unul dintre proiectele finantabile prin Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii”.
Motivele de tăvălit pe jos râzând sunt, în opinia mea, mai multe pentru că:
inca o data se releva scopul NELEGITIM al „fondului suveran” si anume de finantarea a achizitiilor publice la suprapret, fara transparenta, si fara rigoarea care insoteste atragerea, cheltuirea si decobtarea banilor europeni.
Noul ministru al economiei Fifor zice azi ca autostrada cheie Pitesti-Sibiu este „finantabila prin fondul suveran”. O idee natanga si paguboasa economic, intrucat alternativa rationala este de finantare pe bani europeni, pe care domnul Fifor pare sa o considere o chestie de care sa nu se vorbeasca sau chiar derizorie.
Asa cum am mai spus: nimeni nu va fura in numele unor ideii lipsite de noblete. Udrea nu a dispus terenuri de fotbal in panta, Gala Bute sau telegondole la supra-pret in numele sifonarii sumelor în paradisuri fiscale, ci in numele sportului, brandului de tara sau turismului national.
In realitate, toate furaciuni. Prin declaratia de astazi, ministrul Fifor se alatura din punctul meu de vedere lui Ionut Misa si anume ministrilor care trebuie remaniati intr-un singur fel si anume URGENT.
Prin astfel de idei lipsite de rationalitate economica, Romania pierde o resursa chiar mai importanta decat utilizarea ACUM a fondurilor europene si anume TIMPUL. Iar resursa timp este una IREVERSIBILA. Daca Tudose va realiza asta cat mai repede (a ratat ocazia cu Misa pana la acest moment) are sanse sa fie diferit. Declaratia lui Fifor, facuta PARADOXAL in cadrul unei intalniri cu noul ambasador al Frantei, SPECIALIZATA in combaterea criminalitatii financiare si a spalarii de bani, nu e de natura decat să întărească finanțarea altfel decât transparent și rațional economic, în motive nelegitime.
Este o atitudine transpartinică.
De la mine ați aflat că România a construit cea mai scumpă autostradă din lume (Autostrada Transilvania, neterminată), în urmă cu 6 ani, aici:
Povestea incredibila a celei mai scumpe autostrazi din lume: autostrada Bechtel-Nastase-Mitrea-Basescu-Tariceanu-Boc-Dobre-Orban-Berceanu de doua ori, Boagiu si cine va urma
Și tot pentru prima oară ați citit aici, pe http://www.soviani.com, că România se pregătea să își bată propriul record, pentru autostrada Comarnic-Brașov.
Manaria cusuta cu ață albă Comarnic-Brașov a picat. Fraza cheie din comunicatul CNADNR care ne arată că procurorii ar trebui să se sesizeze.
Categorii:Stiri
Lasă un răspuns