Cu 919 decese doar azi, Italia, în doar 5 zile are mai multe decese decât totalul din China. Când a început de fapt totul?


De data asta chiar mă întreb și nu am o explicație. Italia a înregistrat astăzi un număr record de decese zilnic (919) potrivit datelor în timp real disponibile pe fotografia de mai jos. Ceea ce urcă numărul total al deceselor în Italia la 9.134, dar atenție, doar în ultimele 5 zile, Italia a înregistrat un număr de 3.658 de decese – 40% din total). În China au fost raportate pe parcursul pandemiei 3.292 decese. Datele sunt pentru astazi, 27 martie 2020, ora 19.15.

Aici priviți curba deceselor (total) din Italia, începând cu data de 1 martie 2020:

Fapte:

Italia s-a închis în 9 martie 2020, când erau 463 de decese.

Hubei-ul s-a închis în 23 ianuarie 2020, când erau raportate 17 decese, iar acum sunt raportate 3.169.

Vârful zilnic al deceselor în China a fost în ziua de 13 februarie 2020 și anume doar 254 în 24 de ore, la 21 de zile de la închiderea Hubei-ului.

 • Sunt întrebări la care nu am răspuns: când a descoperit de fapt China virusul (raportând doar la 1 ianuarie 2020), ce au făcut timp de câte săptămâni și care era situația celor deja infectați și a deceselor de COVID înregistrate deja atunci la 1 ianuarie 2020?
 • Oficial, China a anunțat OMS la sfârșitul lui decembrie, iar în 22 ianuarie raporta 17 morți. Vârful deceselor zilnice a fost raportat la 21 de zile după închiderea Hubei-ului, în 13 februarie 2020.: 254
 • Astazi se marchează 19 zile de la închiderea Italiei, vârful deceselor zilnice până azi e chiar azi. Și este un vârf zilnic de 3,6 ori mai mare (919) față de cel raportat în Hubei (254). Este vârful deceselor din Italia azi? Peste două zile? Când?

Voi încerca să estimez în perioada următoare:

 • Cum să ne aștepăm că va crește în România rata infecțiilor în urma lărgirii capacității de testare;
 • Când vom fi informați timpuriu de cazurile reale și unde sunt ele, și nu diagnostice cu 1-2 zile înainte de decese?
 • Ce va înseamna vârful de sarcină pe spitale? Și când va fi el?

 Categorii:Editoriale, Stiri

Etichete:, , , , , ,

4 răspunsuri

 1. Trebuie luata in calcul si varianta ca de fapt China poate ascunde cifrele cu adevarat reale .. e totusi o diferenta prea mare in comparatie cu Italia, Spania ..

  • Există pe internet informații că în China se distribuie către familii 46.000 de urne cu cenușă.
   Pare posibil, dacă te gândești ce control are guvernul lor asupra informațiilor, să mintă la o scală enormă.

 2. Este foarte mult noise.

  China poate ascunde? Posibil.
  Este plauzibil că un lockdown în China nu seamănă cu cel din Italia.

  De fapt, Italia nu a fost în lockdown până când au primit consilierea de la chinezi. Încă au transport în comun.

  Alt exemplu, un medic basarabean povestea cum a fost infectat în spital de un bătrânel italian care a fost la dans într-o localitate învecinată, conducând pe un drum nesupravegheat de carabinieri.

  Numărul deceselor nu este surprinzător. Până pe 3 Aprilie vor înregistra 13 000 decese (cel puțin) pentru că au un nr uriaș de infectări noi, iar sistemul medical este depășit. La nr de ventilatoare constant și nr infectări în creștere exponențială, nr deceselor crește cu același coeficient.

 3. „E momentul ca preşedintele României să se implice în mod direct şi să convoace CSAT, astfel încât decizia să fie la cel mai înalt nivel cu putinţă. Este momentul ca Preşedinţia să se implice direct în această problemă şi atunci toate lucrurile vor merge cum trebuie, altfel fiecare face cum vrea. Nu mai avem timp de vorbe în momentul de faţă. Nu mai avem timp”, a declarat profesorul Streinu Cercel

  Medicul Streinu-Cercel s-a săturat de Securitate, de toți pionii secretoși și de procurărașii Securității, a făcut apel la mutul statului, i-a dat șah-mat cu pionul. :)))))))))))))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: