FMI tocmai a anunțat cădere economică de -5% pentru economia României în 2020. Cum rămâne cu economia României nu va fi afectată si cu invingerea COVID de către Manole ,,pe plan monetar, financiar și bancar” ?


FMI tocmai și-a revizuit prognozele economice, în urma crizei COVID. La nivel global, așa arată situația:

Pentru România, prognoza de scădere economică este de -5% pentru 2020 și cu o revenire la +3,9% în 2021. Ambele prognoze sunt optimiste din punctul meu de vedere: Căderea economică ar putea fi dublă pentru 2020 (spre -10%), iar în 2021 este greu de crezut că vom avea măcar creștere economică. Întrucât, în mod real, România nu a luat nicio măsură economică pentru populație și pentru companii. #nimicpentrupopulație. Iată și prognoza pentru România (ultimele două coloane sunt prognozele pentru 2020 și 2021):

Căderea economică de -5% ar duce deficitul bugetar spre aproape valoarea triplă estimată de Cîțu în proiectul de buget (de la +3,6%) aproape e 9%: -8,9% deficit în 2020 și -7% deficit în 2021 (ultimele 2 coloane):

În 20 martie 2020, fostul turnător la Securitate, Manole Isărescu, ne asigura că a învins deja criza COVID pe plan financiar, monetar și bancar. Triplarea deficitului, pentru Manole, nu e un vârf.

Manole Isarescu, desi mai slab decat Președintele Chinei – Xi Jinping i-a luat fata lui Vladimir Putin.

În urmă cu o lună (7 martie 2020), Florin Cîțu ne asigura că economia României nu va fi afectată de criza Covid. Am avertizat încă de atunci că bate câmpii:

În continuare, BNR se pliază perfect doar cu strategia băncii centrale a Rusiei: #nimicpentrupopulație

(I) Se va ridica BNR la înălțimea crizei și va reduce, în mod real și urgent, dobânda cheie spre 1%? Până acum, în mod real, nimic pentru populație.

Si in loc de concluzii:Categorii:Stiri, The Money Show

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: