În loc să reducă povara bancară pentru populație si sa nu mai speculeze pandemia, ”(…)” au sarit cu propaganda. Si un mesaj pe Whatsup de la Washington.


Am primit in dupa-amiaza acestei zile, fix la ora 08.00 Central Time (US) un telefon de la Washington. O voce intersantă, tip Alexa de la Google, mi s-a adresat, in limba română:

UPDATE 31 ianuarie 2023:

Am decis astazi, 31 ianuarie 2023, sa inlocuiesc cu (…) o anumită formulă care poate fi contestabilă.

,,De ce au simțit nevoia (…) să sară cu propaganda pentru a îți vopsi portretul de jurnalist? Noi, la Washington recunoaștem în această acțiune binecunoscutul mod al mentorului spiritual al lui Manole (Mugurel Isărescu șef la BNR) și anume al lui Genrich Grigoryevich Yagoda. Doar Yagoda mai poate face ceva pentru Manole după victoriile auto-proclamate împotriva pandemiei COVID19. Aplauze  furtunoase, urale și ovații pentru Manole Isărescu farul că-călăuzitor al politicii monetare a ghilimele Romaniei ghilimele. la ora 08.45 Central TIME Us vei primi și un mesaj pe whatsup”.

Sincer, m-a surprins apelul pentru că prima dată când am fost sunat similar în februarie 2016, când o voce în limba română de la Washington mi-a transmis: ,,Nimeni în America nu crede că la Frankfurt i s-ar adresa cineva domnului Isărescu cu ,,Măi Mugure’’. Toți din America știu că la Frankfurt, cine i se adresează astfel guvernatorului îi spune ,,Măi Căline’’ (am detaliat aici).

La niciun an de la acel telefon, respectiv în 2017, s-a dovedit că la Frankfurt unii chiar îi spuneau ,,Măi Căline”, în timp ce majoritatea i se adresa cu ,,Băi Manole”.

M-am apucat să cercetez: ce a vrut să spună telefonul de la Washington? Și am găsit un articol asumat de către Banca Națională a României, deci de Manole Isărescu, ca reprezentant legal,  pe site-ul opiniibnr.ro , pe care îl găsiți aici.

Nici nu am apucat bine să citesc articolul (…), că primesc următorul mesaj pe whatsup, în limba română:

,,Trebuie să fi mândru că (…) te contrazic spunând ,,comparația cu SUA nu este potrivită”. After all, aprecierea vine de la cineva care pentru a mai lua ceva grade publica cărți despre supremația socialismului făcându-și un titlu de glorie din faptul că colectivul de autori a pus la bazele muncii sale operele lui Karl Marx, Friederich Engels și Vladimir Ilici Lenin, Programul Partidului Comunist Român de făurire a societății socialiste multilateral dezvoltate și înaintare a României spre comunism, și în general documentele partidului și statului nostru socialist, documentele mișcării comuniste și muncitorești internaționale, analizarea realităților economici vii. (…) Așa cum arată secretarul general al Partidului Comunist Român, partidul nostru analizează legile obiective ale societății sociale”.

Mi-a sărit în ochi asta cu legile obiective, întrucât o auzisem în ziua precedentului telefon de la Washigton, chiar la Manole Isărescu: ,,Legile economice sunt legi obiective” adăugând că legea dării în plată este ,,o gogămănie promovată de un tânăr doctor ajuns doctor din eroare, eroare care se impune a fi corectată”.

După care beep, beep, beep, beep. Și patru fotografii pe whatsup/WhatsApp. Iată-le.

Concluziv:

Aplauze furtunoase, urale și ovații pentru Manole Isărescu, farul căcălăuzitor a politicii monetare a ,,României”.

Și încă ceva: înainte de telefonul de la Washington, am trimis un set de 13 înterbări SRI. Aștept cu interes răspunsul la toate, dar mai ales la întrebarea 13. Imediat ce voi primi răspunsurile de la directorul SRI Eduard R. Raul Helvig, le voi publica, integral, aici pe blog.

 Categorii:Editoriale, Stiri

Etichete:, , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: