Pe ministrul român al finanțelor l-au lăsat nervii. Se întreabă: ,,de ce pun proștii întrebări”?


Exasperat că politicile de pandemie îndreptate strict în sensul #nimicpentrupopulație nu funcționează după dorință, pe ministrul român al finanțelor l-au lăsat nervii.

Degradarea psihică a ministrului vine într-o situație nemaiîntâlnită în România: după primele 8 luni ale anului, avem un deficit fără istoric: 54,7 miliarde de lei (11,44 miliarde de Euro, echivalentul creșterii datoriei publice în numai 8 luni din acest an).

În loc să conștientize că acesta este în bună parte rezultatul mixului ticălos de politici economice din periaoda de criză, politici controlate de turnătorul securității Manole și de Florin, cel din urmă a început să îi facă proști pe toți.

Pentru că turnătorul Manole a acționat prea târziu și prea puțin pârghia reducerii dobânzii de politică monetară, favorizând marjele cămătărești dintre dobânzile pasive și cele active ale băncilor comerciale, lucru nesancțonat de Florin, pe care l-au lăsat nervii, cheltuielile cu dobânzile în primele 8 luni ale anului sunt deasemenea la un maxim istoric: 11 miliarde de lei în numai 8 luni, o majorare cu 22% față de perioada similară a anului trecut.

Eu i-am avertizat încă din 5 mai 2020:

Decat sa mintiti incă 6 luni, mai bine spuneti romanilor adevarul despre efectele economice ale COVID

Ei au continua să mintă încă 6 luni, iar acum, în buza lui noiembrie (la împlinirea celor 6 luni), i-au lăsat nervii, continuând să își bată joc de populație, economia reală și de buget, neprezentând niciun indicator bugetar pentru anul 2021. Pentru că nu poate. Pentru că știe că mințit încă din martie și continuă să mintă.

Florin nu este singurul funcționar de rang înalt pe care, în situații de criză, îl lasă nervii. Partenerii lui de mix de politici economice sunt recidiviști:

Pe funcționarii Băncii Naționale a început să îi lase nervii. Domnule Lazea, mai ușor cu crizele pe scări!Categorii:Editoriale, Stiri, The Money Show

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: