Autostrada Comarnic Brașov posibil gata până în 2030. Ați crezut că ei sunt altfel?


Am crezut ca este 1 aprilie cand am citit ca noul ministru al transporturilor își dorește ca autostrada Comarnic-Brașov să fie gata până în 2030.

Nu era 1 aprilie, ci 20 ianuarie 2021. Data la care noul ministru al transporturilor, Catalin Drula (un tip onorabil și isteț, măcar pentru faptul că a absolvit colegiul Tudor Vianu din București înainte de reuși să facă studiile în Canada) ne spune că e posbil să construiască în următorii 9 ani autostrada Comarnic Brașov.

Da. 53 de kilometri în 9 ani sau aproape 6 kilometri pe an pentru probabil cel mai aglomerat drum din Romania.

In plină criză, când investițiile în infrastructură sunt critice, iar Romania are pentru prima dată șansa să se împrumute rezonabil (deci nu e o chestiune de bani amânarea până în 2030 ci de voință deliberată de a nu o face, inclusiv din bani europeni), suntem informați senin că ritmul agreat și posibil e de cam 6 kilometri pe an.

Cu alte cuvinte, că nu e o prioritate. Ati crezut că ei sunt altfel? #nimicpentrupopulatie.

P.S. Comarnic Brașov urma să fie cea mai scumpă autostradă din lume, ca preț pe kilometru (doreau să plătască 160 de milioane de Euro/km). Nici până acum procurorii nu s-au sesizat, la 6 ani după acest articol.

Manaria cusuta cu ață albă Comarnic-Brașov a picat. Fraza cheie din comunicatul CNADNR care ne arată că procurorii ar trebui să se sesizeze.

PS.2: Contractul Bechtel Enka, pentru construcția a 57 de kilometri de autostradă în Albania a fost semnat în Octombrie 2006, iar autostrada a fost finalizată în Octombrie 2020. Prețul? 6,26 milioane Euro pe kilometru. Ati putut citi asta încă din august 2011, aici, referitor la costurile din Albania vs. Romania.Categorii:Editoriale

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: