(II) Cine este Nicu Marcu de la ASF. Azi ,,Viata” si mâine ,,opera” celui care vrea sa ia pana la un miliard de lei pe an de la populatie si companii si sa scumpeasca RCA cu pana la 20%.


Episodul II. Astfel de investigatii ar trebui sa stea la baza fiecarei numiri sau nenumiri in functii publice, cum este cea a lui Nicu Marcu de la ASF, numit de Parlament ca Președinte ASF în urma unui troc politic menit să asigure propășirea socrului lui Victor Ponta, Ilie Sîrbu) la Curtea de Conturi, ca vicepreședinte.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) supraveghează o piata de peste 50 de miliarde de Euro. Capitalizarea celor 83 de companii listate la Bursa de Valori Bucresti este in 2021 de 165,02 miliarde lei (33,8 miliarde Euro), activele pensiilor private transferate din contribuțiile noastre la administratorii privați sunt de 78,2 miliarde lei (16 miliarde de Euro) iar piața anuală a asigurărilor a ajuns la 11,5 miliarde de lei (2,4 miliarde de Euro).

Am convingerea că astfel de investigații sunt cunoscute de către Serviciul Român de Informații, însă, lichele din vecinătatea SRI speculează și cultivă vulnerabilitățile unor impostori care ajung să supravegheze pieța financiară bancară sau non-bancară în interes privat. Gen Baranga fără bac ajuns prin instituții SRI și șef la Oficiul pentru prevenirea și combaterea spălării banilor.

Sifonarea de sume ale asiguraților români către entități din afara României, în interesul strict al acționarilor privați și în dauna puterii de cumpărare a populației, a companilor, inclusiv în frauda bugetului de stat, ar trebui să fie în atenția SRI. Și nu ca să favorizeze această sifonare, prin manoperere dolosive gen ,,decontarea directă obligatorie” sau ,,externalizarea la 5% din valoare” a unor credite clasificate drept ,,neperformante”, în frauda bugetului de stat. Un exemplu clasic este cel al turnătorului Securității Manole, cunoscut și ca Guvernator BNR.

Astăzi vorbesc însă despre un alt împopoțonat la ,,supravegherea” pieței financiare non-bancare, Nicu Marcu, fost contabil la păduri, ajuns șef peste o piață de peste 50 de miliarde de Euro.

Cine este Nicu Marcu, cel care vrea să ia de la populație și companii până la 1 miliard de lei pe an, prin scumpirea RCA cu până la 20% pe an.

Despre tentativa ticăloasă de a scumpi RCA cu până la 20% pe an, pentru ca acționarii privați gen bulgari ori cumnați de foști premieri încarcerați să perpetueze disfuncțiile pieței asigurărilor, am scris pe larg în Episodul I (pe care îl găsiți aici). Urmează viața și opera lui Nicu Marcu, de la ASF. Azi despre viața sa, care începe  cu o gaură de 6 ani în CV. Mâine, despre ,,operă”.

I. VIAȚA LUI NICU MARCU DE LA ASF.

Nicu Marcu este născut în 1968 și se presupune că a terminat liceul la 18 ani (1986-1987). Spun se presupune din două motive: i) nu apare în CV-ul său absolvirea unui liceu; ii) un impostor dovedit ajuns în alte funcții înalte, mă refer la Laurențiu Baranga, fost șef la Oficiul Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, și-a falsificat diploma de bac (și ulterior pe toate celelalte).

Cu liceul presupus absolvit, Nicu Marcu începe cu o gaură în CV de 6 ani, după presupusa absolvire cu diplomă de bac a liceului. Potrivit propriul CV, merge la facultate abia în 1992 (când avea 24 de ani), respectiv la Universitatea din Craiova, pe care o finalizează cu licență în 1997. Nu muncește până la 28 de ani.

Gaura de 6 ani din CV, nu este explicată, Marcu neavând serviciu până în 1996 (înainte de terminarea facultății, la 28 de ani). Timp de 10 ani (până la 28 de ani), Marcu a trăit din milă, potrivit CV-ului.

  1. O posibilă explicație a găurii de 6 ani din CV:

Marcu a fost exmatriculat de la Universitatea din Sibiu (TCM), după ce ar fi reușit o admitere din încercări repetate. Am verificat această informație chiar la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. ULB Sibiu ne-a confirmat direct faptul că Nicu Marcu a fost student al facultății, fără însă să ne confirme/infirme, la scutul GDPR – care în opinia noastră nu se aplică, Marcu deținând o funcție înaltă în stat, informațiile noastre, potrivit cărora Nicu Marcu, admis la 21 de ani în facultate, după 3 ani de făcut nimic de la terminarea liceului, a fost și repetent.

Prin adresa nr. 540/11 februarie 2021, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, sub semnătura rectorului Sorin Radu, ne confirmă despre fostul student că nu și-a finalizat vreodată studiile:

De altfel, facultatea era în acea perioadă de 5 ani, or, Nicu Marcu nu putea să frecventeze la zi și ULBS (până în 1994, în Sibiu) și Universitatea, în Craiova (facultate pe ale cărei bănci ar fi  pășit la 24 de ani, în  1992).

Un element notabil este că de Sibiu este legată și cariera fostului adjunct al directorului SRI, generalul George Viorel Voinescu (care a fost și finul generalului SRI Gioni Popescu), general îndepărtat din SRI începând cu 1 august 2020 și care tot  în august 2020 a devenit șef de cabinet al cui?  Al lui Nicu Marcu.

Generalul lui Marcu, George Voinescu a absolvit în 1985 Școala Militară de Ofițeri Activi Nicolae Bălcescu din Sibiu, a lucrat în Securitatea lui Ceaușescu până în 1989, fiind preluat apoi la SRI, fostul securist anti-NATO de dinainte de 1989 devenind ulterior general pro-NATO și transferându-se în 2020 ca Director de Cabinet al lui Nicu Marcu.

2. Nicu Marcu a trăit din banii părinților sau din combinații până la 28 de ani, nedovedind vreun loc de muncă până în 1996, nici în perioada ceaușistă, nici ulterior. Poziția invocată de el ,,contabil șef” la Păduri începând cu 1996, este infirmată de lege. Nu putea, fără licență, să aibă această poziție, ca funcționar fără studii superioare. Or, licență nu avea în 1996.

Nicu Marcu pretinde în CV, că a fost contabil șef în perioada 1996-1999. CV-ul este lovit de fals, întrucât, în 1996, Nicu Marcu nu absolvise nicio instituție de învățământ superior (în CV pretinde că în 1997 și-a luat licența de economist, la 29 de ani).

Or, potrivit legii în vigoare din 1991, poziția de contabil șef putea fi deținută doar de o persoană absolventă de facultate. Chiar și la Ocolul Silvic Poiana Mare, unde i-a fost găsit lui Marcu un loc de muncă. Prevederile la care facem referire sunt înscrise în Legea contabilității nr. 82/1991:

3. Ulterior, Nicu Marcu declară că a absolvit (tot) la Universitatea Craiova – Facultatea de Drept (între 2002-2006) pe care a împletit-o simultan cu un Doctorat (2000-2004) în contabilitate, tot la Universitatea din Craiova.

Asta în timp ce muncea la Ocolul Silvic Calafat, la inspectoratul silvic teritorial Craiova, dar mai ales era director economic la București între 2003-2004, timp în care făcea și o facultate la Craiova la zi (drept) dar și un doctorat, tot la Craiova.

În bibliografia lucrărilor științifice (proprii???), împopoțonată cu zeci de articole în ,,publicații recunoscute internațional” (detalii mâine, în episodul III – Opera lui Nicu Marcu de la la ASF) nu apare niciun articol științific scris de Nicu Marcu, ca autor unic sau co-autor, articole necesare pentru acordarea titlului de doctor în contabilitate în 2004.

4. Pentru a contrazice ideea că nu se ține de școală, Nicu Marcu mai trece în CV ca ,,studii și diplome obținute” în 2006-2009 niște cursuri la Colegiul Național de Apărare (apropiate de SRI-ul lui Coldea și de Gabriel Oprea) și la, atenție ,,Insitutul Național de Diplomație” (apropiat de SIE):

Cu precizarea că ,,Institutul Național de Diplomație” nu există, insituția apropiată de SIE fiind ,,Institutul Diplomatic Român”, este foarte posibil ca fostul contabil șef de la păduri, necunoscător al limbii engleze (esențială în diplomație), să nici nu fi dat pe acolo și să fi primit (poate și de la Colegiul Național de Apărare), în plic, diploma de absolvire. Ca fostul ministrul al finanțelor publice, Eugen Teodorovici, care a primit diploma de absolvent de la Gabriel Oprea, fără să fi susținut, vreodată, vreo dizertație. Oricum, ,,Institutul Național de Diplomație” pretins de Marcu ca școală, NU EXISTĂ.

5. Odată cu obținerea diplomei de la Colegiul Național de Apărare (în 2007), instituție în care SRI-ul lui Coldea și al lui George Voinescu și-a trimis mulți cursanți, Nicu Marcu,

fostul contabil șef de la păduri decolează și este plasat în ,,liga mare”. Nicu Marcu (foto stânga) devine în 2007 și deține până în 2011, cu avizul SRI – ,,Președinte al Consiliului Națonal de Integritate”, coleg cu Marian Zlotea (foto dreapta), condamnat definitiv la 8 ani și 6 luni de închisoare. Nicu Marcu este coleg și cu Mihai Radu Șaptefrați, pripășit la AVAS după ce a fost consilierul șpăgarului Bogdan Olteanu – fostul președinte al Camerei Deputaților, încătușat din funcția de viceguvernator BNR și condamnat definitiv pentru șpagă de un milion de Euro, aflat acum în pușcărie. Lume selectă.

Tot la Consiliul Național de Integritate, Marcu, ce urma să fie ,,recrutat” în August 2006, fix la Loteria Națională, întâi consilier și apoi director, este coleg cu Zaharia Lefter, despre care presa a scris că este cercetat penal în dosarul Loteria, și care în 2021 încă așteaptă o decizie definitivă în dosarul 5266/2/2015 pentru infracțiuni de corupție, în legătură cu retrocedări frauduloase. Dosarul a fost amânat în 18 februarie 2021 și are termen la 1 aprilie 2021.

Avizarea lui Nicu Marcu de către SRI ca și cursant al Colegiului Național de Apărare (2006) îl propulsează pe rând, într-un maraton, pentru că nu i se găsește locul: în 3 luni (martie 2007-mai 2007) schimbă 3 locuri de muncă.

  • pentru 8 luni, infiltrarea în Loteria Română, pentru care nu avea nicio calificare, între August 2006 și Martie 2007, ca și consilier, după ce stătuse doar 4 luni anterior ca Director Economic la Romsilva Craiova. Marcu stă consilier la Loterie până în Martie 2007
  • pentru o lună (martie 2007), ca și Director Executiv la Loteria Română;
  • pentru 2 luni, înapoi la păduri, ca director în Ministerul Agriculturii;
  • pentru 3 luni, director în cadrul ANAF (,,atribuții de control și conducere”), fără să precizeze ce direcție conduce.
  • pentru aproape 2 ani (August 2007 – Aprilie 2009), brusc, secretar general al ANAF, funcție pentru care Guvernul Tăriceanu a cerut și obținut avizul SRI.

Astfel, în doar 3 luni (martie 2007- mai 2007), Nicu Marcu, schimbă 3 locuri de muncă avizate de SRI-ul lui Maior, Coldea și Voinescu (loterie, păduri, Anaf), simultan deținând și funcția de Președinte al Consilului Național de Integritate, înainte de a ajunge între August 2007 și Aprilie 2009 Secretar general la ANAF.

În calitate de secretar general al ANAF, imediat după numire, devine și semnatar de protocol secret cu un serviciu secret semnând acest protocol (foto), alături de un general de serviciu secret (implicat în crime împotriva umanității în și după 1989).  EXCLUSIV.

La fel a făcut și fostul Președinte al ASF, Mișu Negrițoiu, semnând un protocol secret prin care subordona ASF unui serviciu secret, în mai 2014, la mai puțin de o lună după numire. Serviciul lui Maior, Coldea și Voinescu.

În Aprilie 2009, pe fondul unor disensiuni între infractorul Sebastian Ghiță și infractorul Sorin Blejnar (ajuns Președinte ANAF), Nicu Marcu este zburat din ANAF, este plasat imediat în cadrul secretariatului general al Guvernului din Aprilie 2009 până în Ianuarie 2010 de unde pleacă până în decembrie 2010 ca să se facă secretar general adjunct al Minsiterului Mediului (cu avizul SRI). Doi ani, până în decembrie 2012 nu mai prinde vreo funcție publică, dar devine deputat USL, în decembrie 2012, fiind apropiat de partidul lui Dan Voiculescu și de primarul Bacăului, Stavarache.

Ca deputat, între 2012-2015, Nicu Marcu, în afară de depunerea jurământului (29 de secunde), are doar 3 intervenții în scris, în cei aproape 4 ani. Paradoxal, intervenția din 12 noiembrie 2013 este despre ,,depolitizarea instituțiilor publice”, urmând ca doi ani mai târziu, în 2015, el să fie numit politic consilier și apoi Vicepreședinte al Curții de Conturi.

La Curtea de Conturi stă până în 2020, unde, în urma tot unui troc politic, se duce pe un salariu de până la 20.000 de Euro pe lună ca Președinte ASF, pentru ca socrul lui Victor Ponta (cetățean sârb, prieten cu Sebastian Ghițp), Ilie Sârbu, să ocupe poziția de Vicepreședinte al Curții de Conturi.

În iulie 2020 ajunge Preșdinte al ASF, în urma trocului politic între PRO-România (Victor Ponta), Marcel Ciolacu (PSD), Ludovic Orban (PNL).

Veniturile lui lunare depășesc și 20.000 de Euro pe lună, însă ASF a refuzat să răspundă la întrebarea noastră privind suma lunară netă încasată de către Nicu Marcu, inclusiv primele pentru fiecare ședință de Consiliu convocată pentru ASF și cele două prime anuale încasate de acesta.

Însă, cea mai interesantă perioadă până la obținerea mandatului de Președinte ASF de către Nicu Marcu (sau al mandatului de director de cabinet al generalului SRI George Voinescu) este cea petrecută la ANAF: August 2007-Aprilie 2009.

În perioada în care Nicu Marcu a fost secretar general ANAF iar George Voinescu la SRI, afacerile cu statul și cu SRI ale ,,persoanei de încredere a SRI”, Sebastian Ghiță, au prosperat, Sebastian Ghiță nefiind deranjat de ANAF-ul unde Marcu funcționa ca secretar genreal.

În perioada în care Sebastian Ghiță devaliza bugetul de stat, având și statutul de  ,,persoană de încredere” a SRI, George Voinescu fostul securist anti-NATO și actualul director de cabinet al lui Nicu Marcu – Președinte ASF), era director adjunct în SRI, iar Nicu Marcu, secretar general al ANAF.

În perioada în care Nicu Marcu era secretar genreal al ANAF și Președinte al Consilului Național de Integritate, nimeni, nici ANAF (Marcu) nici Voinescu (SRI) nu l-a deranjat pe Sebastian Ghiță privind ,,împrumutul” pe persoană fizică către Alexandru Iacobescu, în valoare de 68 de milioane de Euro, pe persoană fizică.

In curs de documentare este decizia de plecare intempestivă a lui George Voinescu din calitatea de adjunct al directorului SRI în 31 iulie 2020, respectiv dacă plecarea lui are legătură cu relațiile cu ,,persoana de încredere” – Sebastian Ghiță, post-defectare, și prin ce rude și de ce fel grad, încheind astfel intempestiv o carieră începută ca securist anti-NATO și finalizată ca un susținător fervent al alianței NATO și al independenței ASF.

De menționat că la câteva zile după ce a părăsit SRI, vechiul cadru al securității ceaușiște, absolvent al școlii din Sibiu de dinainte de 1989, localitate în care și Nicu Marcu a încercat să finalizeze o facultate în acea perioadă, devenit din securist anti-NATO general pro-NATO, George Voinescu, s-a angajat pe câteva mii de Euro pe lună ca director de cabinet al lui Nicu Marcu. Am detaliat aici.

Directorul de cabinet al lui Nicu Marcu este George Voinescu, despre care Nicu Marcu spune într-un interviu pentru hotnews.ro că ,,Da, directorul meu de cabinet este Viorel Voinescu, care într-adevăr a lucrat la SRI pe parte economică. Eu îl știam din activitatea mea de la Curtea De Conturi că este un om riguros. Eu l-am contactat și l-am întrebat dacă vrea să lucreze cu mine. Omul nu mi-a răspuns de prima dată. Mi-a spus, domnule, lasați-mă să mă gândesc, că nu mi-am făcut planuri de a mai lucra. Știind rigurozitatea și experiența lui, faptul că el nu a lucrat pe partea operativă, ci numai pe financiar și economic, adică a fost un director economic al unei instituții am nevoie de el ca să mă ajute aici”.

În primul rândcă explicația lui Marcu este hilară și desigur, pentru proști. Pentru mai multe motive:

  • Din august 2020 fostul lucrător al Securității ceaușiste, Voinescu, nu mai lucra în SRI și tot în august 2020, era deja angajat la ASF. Atât de mult s-a gândit!.
  • Susținerea că ,,nu a lucrat pe partea operativă” este infirmată chiar de Voinescu, când lucra la SRI și se ocupa de buget. Prin buget ordonanța cheltuieli și transferuri de sume pentru colaboratori ai SRI, surse ale SRI, societăți acoperite ale SRI, cheltuieli operative în legătură cu sursele SRI din justiție (judecători, procurori) inclusiv achiziții publice ale SRI de la firmele lui Ghiță. Într-una dintre puținele declarații publice, Voinescu, la acel moment general SRI și adjunct al lui Hellwig care a și renunțat la el, zice: ,,restricțiile bugetare nu fac altceva decât să încetinească și să slăbească activitatea de culegere de informații prin amânarea unor proiecte vitale, stagnarea celor în derulare sau restrângerea artificială a planului de măsuri propuse pentru anul 2019”. Și cum SRI nu are voie să facă activitate de culegere în extern în spațiul NATO, culegerea de informații se rezumă la state din afara NATO și la instituții gen Curtea de Conturi (unde lucra Nicu Marcu), ASF (unde lucrează Nicu Marcu), Loteria Romania (unde a lucrat Nicu Marcu), ANAF (unde a lucrat Nicu Marcu), păduri (unde a lucrat Nicu Marcu, Consiliul Național de Integritate – unde a lucrat Nicu Marcu), etc. Realizează Nicu Marcu ce reprezintă el de fapt în raport cu SRI?
  • Curtea de Conturi a avut protocol cu SRI, iar Nicu Marcu poate greu pretinde că nu îl cunoaștea pe George Voinescu cel mai târziu din 2006, pentru că amândoi în 2006 frecventau Colegiul Național de Apărare. În plus, nu exclud să se fi întâlnit ,,accidental” în Sibiu, înainte de 1989.

Concluzia este așa:

Hellwig a renunțat la fostul lucrător al Securității, George Voinescu, începând cu luna august 2020. În luna august 2020, Voinescu și-a luat o Mazda și apoi s-a angajat pe câteva mii de Euro la ASF, instituția presupus independentă pe care SRI o controla, prin protocol secret, încă din mai 2014, când a semnat protocol secret cu fostul lucrător în comerțul exterior al Securității lui Ceaușescu, Mișu Negrițoiu.

George Voinescu (foto) a fost coleg cu impostorii Gabriel Oprea și Alexandru Cumpănașu (fără școală) la așa numita Academia de Științe a Securității Naționale. Ulterior, demisionează, după apariția scandalului.

 

Astăzi, Nicu Marcu este Președintele ASF. El îl are ca director de cabinet pe fostul angajat al Securității de dinainte de 1989, George Voinescu. În această calitate, cei doi, încearcă să ia de la populație și companii până la un miliard de lei pe an, scumpind asigurările obligatorii RCA cu până la 20%, așa cum am arătat în primul episod al investigației:

(I) Despre cum vrea ASF să scumpească (nelegal) asigurările RCA și să ia astfel până la 1 miliard de lei pe an de la populație și companii. Consiliul Concurenței să se sesizeze. Procurorii DNA să strângă probe.

În episodul 3, programat spre publicare pe blog luni, 22 februarie 2021, ora 21.00, voi detalia și ,,opera” lui Nicu Marcu de la ASF. ,,Doctor” al Universității din Craiova, ,,Profesor” și chiar șef la unei școli doctorale din ASE.

Până atunci puteți citi și calculele lui Valeriu Nicolae privind veniturile lui Nicu Marcu de la ASF, obținute în urma ,,carierei”. Aici:

Cine este cel care vrea sa scumpeasca asigurările RCA cu pana la 20%. O evaluare a lui Valeriu Nicolae.

 

 

 

 

 



Categorii:Editoriale, Stiri

Etichete:, , , , , , , ,

2 răspunsuri

Trackback-uri

  1. Gândiți-vă, că dacă nu era documentată această exmatriculare, unii dintre ei ar fi ajuns procurori/Sau să vă judece, judecători/Alții, poate ar fi ajuns procurori șef DNA – Ziarul Incisiv de Prahova | Criteriul Financiar

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.