Episod intermediar. Există interes major referitor la partea a 3-a a investigației referitoare la cei care vor să scumpească polițele RCA cu până la 20%. Episodul III îl public miercuri, 24 februarie 2021.


Date de interes public am reușit să colectez despre Nicu Marcu, de la ASF, cel care vrea să ia până la un miliard de lei pe an de la populație și companii prin scumpirea RCA cu până la 20%. Am mai așteptat niște răspunsuri de la Parchet și am întârziat un pic publicarea episodului III.

În loc să supravegheze eficient piața asigurărilor și să nu mai favorizeze sifonarea banilor asiguraților, Nicu Marcu a găsit soluția: să le scumpească.

Acesta este motivul pentru care am publicat în 31 ianuarie 2021, primul episod, privind ticăloșia decontării directe obligatorii, având drept scop real să mai jumulească niște bani de la populație prin complicitatea unor persoane inepte din ASF, în plină criză.

Primul episod, aici:

(I) Despre cum vrea ASF să scumpească (nelegal) asigurările RCA și să ia astfel până la 1 miliard de lei pe an de la populație și companii. Consiliul Concurenței să se sesizeze. Procurorii DNA să strângă probe.

Al doilea episod l-am publicat duminica, 21 februarie 2021, și se referă la ,,viața” lui Nicu Marcu de la ASF, cel care vrea să scumpească asigurările, în loc să le supravegheze eficient.

(II) Cine este Nicu Marcu de la ASF. Azi ,,Viata” si mâine ,,opera” celui care vrea sa ia pana la un miliard de lei pe an de la populatie si companii si sa scumpeasca RCA cu pana la 20%.

Nici nu apucase să se aștearnă bine literele pe ecran în articolul de

duminică, în care vorbeam și despre Nicu Marcu, șeful lui de cabinet, George Viorel Voinescu, general SRI adjunct al directorului SRI și mâna stângă a lui Florian Coldea, ajuns în câteva zile de la îndepărtarea prin pensei din SRI (instuție căreia s-a dedicat încă de când lucra în Securitatea anti-NATO a lui Ceaușescu înainte de 1989), și despre Sebastian Ghiță, că hop pe site-ul economica.net (din grupul fondat de Ghiță, România TV, cu bani de la SRI – potrivit Elenei Udrea, Dorin Cocoș a fost instructat de Coldea să aducă la sacoșă 500.000 de Euro pentru fondarea România TV) că, ce apare pe economica.net? Încă o tentativă ticăloasă a ASF de a forța scumpirea asigurărilor RCA, nelegal, ca să acoperea sifonarea din bani publici.

George Viorel Voinescu, cel pe care Nicu Marcu l-a sunat imediat ce a fost plasat el  la ASF iar generalul a fost pensionat din SRI, a lucrat până în ultima zi a regimului Ceaușescu în Securitatea anti-NATO. Pentru cunoscători, merită subliniat Apartenența la Brigada 11 Securitate și la Unitatea Specială ,,F”, așa cum ne-a confirmat sursa ,,Miron” (o numim așa pentru a îi proteja identitatea). În ce fel a protejat Voinescu cât timp a fost mâna stângă a lui Coldea la SRI, menținerea până în 2017 a documentelor referitoare la turnătorul Securității Manole și până în 2019 la cele referitoare la  turnătorul securității Petrov, rămâne de documentat.

Revenind, Articolul din 22 februarie 2021 prezintă unghiul de vedere ticălos al unora din ASF și anume că decontarea directă obligatorie, este decisă și că se va aplica din martie (susținere mincinoasă), doar ca să inducă mincinos în opinia publică faptul că deja asigurările RCA trebuie să fie mai scumpe. Consiliul Concurenței ar trebui să se sesizeze și să verifice dacă la scutul declarațiilor minicinoase ale oficialiul ASF, nu s-a întâmplat deja a scumpire nejustificată a asigurărilor RCA.

Nu este aprobată nicio modificare de lege privind decontarea directă obligatorie, cea umărită de Nicu Marcu de la ASF și de generalul Voinescu! Nu există nicio ,,devenire obligatorie” până la acest moment nici în februarie, nici în martie, nicicând.

Vă reamintesc că această decontare obligatorie este motivată, tembel, de cel care a scris proiectul de lege de ,,BREXIT”. În fapt se dorește punerea neperfomanței ASF în supraveghere, pe seama asiguraților, cu conservarea sumelor sifonate de către acționarii privați ai societăților de asigurări rău-platnice și protejate de ASF. Oare la ce,,mărțișor” se oferă oficialul ASF, Cristian Roșu, după consultările cu Nicu Marcu și cu generalul Voinescu?

Observați pluralul? Da? ,,să avem un mărțișor” zice oficialul ASF despre el și despre alți câțiva membrii din Consiliul ASF în articolul pe care îl puteți citi integral aici. Încercând să fie simpatic și definind că mărțișorul este scumpirea RCA cu până la 20%, în an de criză. Autorul articolului face o treaba excelentă devoalând astfel intențiile ticăloase de scumpire al impotentei conduceri a ASF, din punct de vedere al supravegherii.

Surse judiciare îmi confirmă însă (și voi detalia în episodul IV,  pe care îl voi publica spre finalul săptămânii), faptul că mărțișorul pentru cei care promovează scumpirea și mângâie pe creștet companiile rău-platnice nu va veni de la Guvern, ci din altă parte. Și că este un mărțișor care se poate purta simultan și pe stânga și pe dreapta.

Prin urmare, volumul mare de muncă generat de investigația de la ASF și completări de ultimă oră m-au făcut să completez al treilea episod (și să amân un pic publicarea), dar pe care îl voi publica în cursul zilei de miercuri, 24 februarie 2021. Episodul ne descrie OPERA lui Nicu Marcu de la ASF, cel care vrea să impună scumpirea tuturor asigurărilor RCA cu până la 20% și să ia, în plină criză, până la un miliard de lei pe an de la populație și companii.

În imagine, Nicu Marcu și Mihnea Costoiu – rectorul UPB, trimis în judecată de DNA pentru un prejudiciu de peste 10 milioane de Euro, și cel care i-a acordat titlul de ,,doctor honoris causa” lui Nicu Marcu, la nici 30 de ani după ce Nicu Marcu fusese exmatriculat de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (ULBS nu ne-a infirmat informația că Nicu Marcu a fost și repetent, așa cum ați putut citi în primul episod). De asemenea în imagine apare și prietenul meu Anton Hadăr, pe care îl vedeți veșnic invitat la România TV. pe orice temă, respectiv la televiziunea fondată de fosta (sau actualei – generalul Voinescu ne poate lămuri) ,,persoanei de interes special” a SRI, Sebi Ghiță.

Costoiu, în calitate de secretar de stat în Ministerul Educației, a semnat un act adițional păgubos pentru Ministerul Educației în favoarea lui Dinu Pescariu, blocând astfel procesul de reziliere a contractului cu Pescariu (un apropiat al lui Coldea pe relația procuror șef DNA), de către Ministerul Educației.

Procesul lui Mihnea Costoiu în dosarul baza Cutzătorii, este pe rolul ICCJ din martie 2018, face obiectul dosarului penal nr. 808/1/2018, a fost multiplu amânat prin acte de procedură a lui Costoiu, absolvent al Colegiului Național de Apărare, și are următorul termen în 11 martie 2021, după 18 amânări.

Din CV-ul oficial al lui Nicu Marcu, de Președinte ASF, au dispărut studiile pe care le clama la Colegiul Național de Apărare (și la ,,Institutul Național de Diplomație” – care nu există), fiind trecut însă cu bold, titlul de Doctor Honoris Causa acordat de UPB – Rector Costoiu, în 2019 ca și ,,recunoașterea contribuțiilor științifice”.

Pe larg despre contribuțiile științifice ale lui Nicu Marcu de ASF, în episodul III. Opera. S-ar putea să vă placă. Sau nu. În orice caz le veți găsi, utile.Categorii:Editoriale

Etichete:, , , , , , , , , , , ,

1 răspuns

  1. Doresc RCA numai pe teritoriul tarii mele. Inainte de a fi european sunt roman. Nu sunt obligat sa asigur , pe banii mei , daunele potentiale ale altora ce calatoresc in spatiul ” extra romanesc „. Am observat pe polita de asigurare posibilitatea de a bifa anumite tari. Sa se extinda acest camp si sa se poata opta doar pentru varianta RCA DOAR PE TERITORIUL ROMANIEI ! AM DREPTUL FUNDAMENTAL DE A NU CALATORII IN AFARA TERITORIULUI ROMANIEI. Actuala legislatie calculeaza valoarea politei RCA ca si cum eu as calatorii si in spatiul neuniunii neeuropene a neunitilor ! Dreptul de a te declara ca neapartenent la ue ar trebui sa fie trecut in Constitutie si ar trebui sa fie independent ! Nu doresc sa calatoresc in afara teritoriului Romaniei si ca tare am dreptul sa imi calculezi polita RCA luad in calcul acest fapt !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: