Educația financiara trebuie sa incepa cu ,,profesorii” care sustin ca o predau! Altfel, se consolideaza generatii de analfabeti financiar, ca ei.


Ma intreaba facebook la ce ma gandesc si chiar nu pot sa ii raspund, pentru ca nu ma pot opri din ras! Autoritatea de Supraveghere Financiara (condusa de un tip exmatriculat dintr-o prima facultate, care nu a avut serviciu pana la 28 de ani), care a copiat in articole ,,stiintifice” inclusiv la 4 ani de la terminarea doctoratului si care a lucrat numai la stat vrea sa ,,invatam IMPREUNA” (impreuna cu studenti) notiuni aferente pietei financiare non-bancare.
Nici nu ma mira ca unii din conducerea ASF abia dupa ce conduc de ceva timp Autoritatea isi pun acum problema sa invete notiuni despre piata pe care o reglementeaza. Ceea ce ma mira este cum pot sa puna atat de multe prostii intr-un singur comunicat.
1. Nu exista ,,gratuit”. Studentii care vor participa la ,,cursuri gratuite” de fapt reprezinta masa de manevra a unora din ASF care vor sa isi justifice existenta (platita), pe salarii mari. Pe ,,lectori” ii platesc chiar si studentii ,,pasionati de bursa sau asigurari” (din tranzactii, ASF isi tragea partea, din RCA, ASF isi trage partea”. Deci, nimic gratuit aici.
2. Imi puteti defini si mie ce inseamna ,,pasionat de pensii private”? 🙂 Pentru ca ,,pasionat de pensii publice” cunosc – tipa aia de la Ministerul de Interne, Irina Alexe, pensionara speciala (din bani publici, fara contirbutivitate), de la 42 de ani si cu 13.000 de lei pensie, despre care am scris in urma cu peste 3 ani ca devine si detinatoarea unui record mondial.
3. Oare chiar nimeni din ASF nu intelege ca ,,pensiile private” reprezinta in esenta asigurari si ca a spune ,,asigurari sau pensii private” este o tautologie?
Sa las la o parte ,,studii de caz concrete”? De ce am eu în cap ca ,,studiile de caz” nu reprezinta generalități?
Nu las la o parte nici ,,vom dialoga deschis despre orice subiect”. Putem dialoga si altfel decât deschis?
Dar daca ASF promite ca va dialoga ,,deschis” despre orice subiect, las si eu cateva link-uri ,,concrete” pe care al trebui să îl dezbată cu studentii. Pornind de la #sanufuri. In curand, episodul IV al investigatiei.
Până atunci:
#daunatotala.
Citiți și:


Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , , ,

1 răspuns

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: