Adevarata miza a declaratiilor de avere pentru toata lumea: albirea banilor proveniti din infractiuni. Firul roșu. Iar Grindeanu? #nimicpentrupopulatie.


Am acceptat cu placere invitatia Laurei Chiriac, B1TV, pentru a analiza adevarata miza a ,,propunerii” de declaratie de avere pentru toata lumea. O găsiți, dezvoltata, aici.

Exista un fir rosu al ,,strategilor de lunga durata” care sunt aceiași, indiferent de guvernarea ,,de dreapta”, ,,de stânga” ori tehnocrata, strategi care urmăresc, neobositi, spalarea sumelor provenite din infracțiuni.

A inceput cu guvernarea Ponta-Valcov (detalii aici, din 2014). A continuat cu Ciolos (detalii aici, din 2016). Grindeanu, premierul Ordonantei 13 si acum vicepremier, a preluat-o si el in 2017 (detalii aici, din aprilie 2017). Dancila, care in ianuarie 2018 l-a preluat pe Valcov (si pe Teodorovici), a luat-o si ea (detalii aici, ianuarie 2018).  In noiembrie 2019, guvernarea Orban a adus-o si el, prin secretarul de stat in Ministerul Justitiei, Cristian Bacanu (am ras cand spunea ca el lansa tema asta, la 5 ani dupa ce eu am identificat public firul rosu care uneste toate partidele in scopul albirii banilor proveniti din infractiuni, practic o spălare prin cod fiscal).

Acum, ideea este avansata de Ciolaci prin naivul Caciu. Cum si de ce, am detaliat in interventia mea de astăzi. Daca va place, va puteti abona la canalul meu de YouTube, aici. Dacă nu, nu:)

Fie ca o numeau ,,declaratie initiala de patrimoniu” fie ,,declaratie de avere pentru toti cetățenii”, acest demers transpartinic are un singur scop, al strategilor LOR de lunga durata, imbratisat de toate partidele: albirea sumelor provenite din infracțiuni. De a pune pe numele unor cruci din cimitire sau pe numele unor matuse Tamara ca surse de proveninenta sumele care nu pot fi justificate si spalate, eventual prin cod fiscal. Iar cand vorbim de sume mari care nu pot fi justificate, categoric vorbim despre coruptie, furt din bani publici, sume pe care ei, strategii, le vor albite.

Pana in 2014, aceste sume, rezultate ale corupției ,,erau adăpostite deseori in banci din Europa de Vest sau chiar din SUA”. Vanate incepand cu 2014 (cand a dispărut secretul bancar iar pardisurile ficale au cazut unul dupa celalalte) ,,strategii de lunga durata” ai tuturor guvernarilor de toate culorile din România, au reactonat imediat. Au incercat spalarea sumelor provenite din infracțiuni, intai prin Ponta, apoi prin Ciolos, apoi prin Grindeanu, apoi prin Dancila, apoi prin Orban-Citu-Bacanu, si, stupoare, acum fix prin Ciuca-Grindeanu. Iar Grindeanu?

Va reamintesc ce scriam in Aprilie 2017:

 Categorii:Editoriale, Stiri, The Money Show

Etichete:, , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: