De ce in Ungaria se poate limitarea prețului/litru de motorina sub 1,30 Euro iar in Romania (țară producătoare) crește și tot crește? Aceeași rețetă ca la gaze.


Am acceptat cu placere invitatia lui Răzvan Dumitrescu pentru a discuta o chestiune legitimă: de ce în Ungaria prețul este mai mic, prin plafonare, cu 25% decât în România și fără ca statul maghiar să subvenționeze profiturile excepționale ale furnizorilor/distribuitorilor?

Intervenția, o găsiți și pe canalul meu de youtube, la care vă puteți abona, dacă doriți, evident gratuit, chiar aici, dacă și numai dacă apreciați drept utile intervențiile mele și având în vedere că nu tot timpul reușesc să vă anunț referitor la aparițiile în media (pe care, oricum, le-am limitat deliberat, foarte mult). În curând public exclusiv pe youtube o analiză în ceea ce privește mersul dobânzilor și iresponsabilitatea bugetară, derivată din deficitul fiscal comunicat azi, 25 martie 2022, care evident că arată că în mod real, economia României este în recesiune (oricât ar încerca ei să mintă, subevaluând inflația reală, care deja în ultimele 12 luni, a fost mai aproape de 20%).

Revenind la petrol, maghiari, ardeleni, munteni sau moldoveni, am încercat să ofer indicii de răspuns la întrebarea din titlu, și mai ales să mă încăpățânez să pun în dezbatere publică ceea ce decidenții ignorat. Iată și intervenția mea VIDEO:

Evolutia deficitului bugetar in ianuarie si februarie 2022, o gasiti asa cum a fost comunicata azi de Ministerul Finantelor, AICI si AICI. Multi ceva din executia bugetara degaja miros pestilential, dar asta, intr-o alta viitoare postare, pe canalul meu de youtube.

Și, dacă găsiți util pe subiect, puteți citi și:

Pretul motorinei in Ungaria continua sa fie sub 1,30 Euro/litru. In România, minimum 1,63 Euro/litru. Adaugati si explozia preturilor RCA, si dobanzile in creștere.

 Categorii:The Money Show

Etichete:, , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: