Despre asemănările dintre Boeing 737 Max și economia României. La noi cine plătește?


Boeing și fostul CEO Dennis Muilenberg au fost de acird să plătească amenzi de 200 de milioane de dolari pentru a ajunge la o înțelegere privind necontinuarea anchetei penale în cazul investigației deschise de Securities and Exchange Comission (SEC) – ASF -ul american in privința inducerii în eroare a publicului despre siguranța zborurilor cu aeronavele 737 Max în urma a două prăbușiri din 2018 și 2019.

SEC-ul american  a susținut că, în urma prăbușirii din 2018 a avionul Lion Air 737 Max, cu 189 de victime, Boeing și Muilenburg știau că sistemul de control al zborului, parte din aeronoavă, era motiv de îngrijorare (și potențial de declanșare a prăbușirii).

,,În momente de criză și de tragedie are importanță deosebită ca, companiile publice și șefii lor să ofere informații complete, cinstite și adevărate către piețe”, a declarat Președintele SEC, Gary Gensler, ,,Compania Boeing și fostul său CEO, Dennis Muilenburg, au eșuat în cea mai simplă obligație a a lor: au indus în eroare investitorii prin asigurări privind siguranța zborurilor cu aeronoava 737 MAX, deși știau că există motive serioase de îngrijorare”.

Citind declarațiile șefului american îmi vin în minte 3 sau chiar 4 evoluții recente din România:

  • Au știut cei de la ASF despre faptul că City Insurance era o schemă piramidală, iar acționarii privați sifonau banii din companie, în piața asigurărilor, în timp ce ASF ascundea gunoiul sub preș, ba chiar vroiau să le ia cu japca mai mulți bani asiguraților, ca să perpetueze furtul? AU ȘTIUT. Dar au păcălit populația că CIty Insurance este o companie solidă, lăsându-i încă 9 luni să funcționeze pentru a proteja fructurile infracționale.
  • A știut BNR că inflația este o problemă reală și că în mod real ea este subraportată în România? A ȘTIUT. Dar au înșelat populația, susținând că inflația poate fi tratată cu ceai de tei.
  • Au știut încă de la început Ministerul Finanțelor și al Transporturilor, că Blue Air este companie nebancabilă și că scopul ,,ajutorului de stat” era în fapt sifonarea unor sume de la buget, la scopul ,,protecției față de criză”? AU ȘTIUT! Dar, au pus umărul la schema infracțională prin care este păgubit bugetul și contirbuabilor de zeci și sute de milioane de Euro.

Și, nu în ultimul rând, știe președintele României că inflația din România este sub-raportată și că în fapt creșterea economică NU EXISTĂ în raport cu majorarea prețurlilor, adică oricât ar raporta ei creștere, nivelul de trai general al populației și situația financiară a companiilor se deteriorează rapid?

Dacă nu știe, ar trebui să știe! Pentru că, probabil niciun alt personaj politic nu a reușit să fie mai caraghis zilele astea decât președintele Republicii România, care, călătorind în interes turistic pe coasta de vest a SUA a anunțat: ,,România merge bine și economia crește. Este o veste foarte, foarte pozitivă”.

Și, cine îi va pune pe ei să plătească pentru inducerea în eroare, cu știință, a populației și companiilor din România?

Las mai jos și o intervenție publicată pe canalul meu de YouTube, în 10 mai 2022, înainte ca Isărescu să își bată joc de populație și să manifeste disprețul fățiș față de populație și companii (faza cu ceaiul de tei). Dacă vă place, vă puteți abona la canalul meu de YouTube, AICI. Dacă nu, nu 🙂Categorii:Editoriale

Etichete:, , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: