Despre dosarele 34, 35 și 36 (fără arestați) de la DNA și despre frauda de sănătate publică de la Romarm.


Povestea Romarm, care încă nu a produs nicio mască, pentru că utilajul importat din China (pe relație diplomatică) s-a stricat (după modelul site-ului IMM Invest la debut) nu este doar încă un exemplu extrem de grăitor al administrării acestei crize de sănătate publică.

Ci și un indicator de avertizare timpurie. Și nu doar pentru IMM-Invest (câte garanții ale statului vor fi date pentru utilaje care nu valorează decât prețul lor de fier vechi?)

La două luni de la anunțul că Romarm este panaceul și arma secretă în fața virusului (în timp ce guvernul a favorizat specularea economică a pandemiei, prin achiziții de la societăți mai mult sau mai puțin acoperite, oricum, din vecinătatea serviciilor) în timp ce populația este obligată să poarte aceste măști la preț de speculă, aflăm că Romarm a investit în chinezării care nu funcționează, pe bani publici, amplificând penuria de măști și prețurile de speculă ale măștilor obligatorii.

Nimeni de bună credință nu poate nega acum pasivitatea începând cu luna ianuarie de cumpără măști (ignorarea crizei), vulnerabilizând în primul rând medicii și apoi populația, în timp ce decidenții se ocupau de șmenuri precum privatizarea sănătății și fraudarea bugetului de stat cu suma pe care băncile pentru locuințe sunt obligae să o returneze bugetului, conform deciziei ICCJ.

Și cred că nimeni de bună credință nu poate nega faptul că această ,,pasivitate” a fost în mod real o ticăloasă acțiune coordonată, pentru a specula pandemia și vânzarea către stat și populație a echipamentelor de protecție personală de calitate extrem de îndoielnică, dar probabil la cele mai mari adaosuri din lume.

Dacă DNA ar fi trebuit să adauge deja dosarul 34 al trucării licitației de către Ministerul Educației pentru 17 milioane de măști (cu termen de depunere a ofertelor 4 ore), dosarul 35 – mita din bani publici – 200 de milioane de lei pentru cumpărarea presei, ar trebui să apară și dosarul 36 privind achiziția chinezăriei de către Romarm, pentru prețul de un milion de Euro, chinezărie care s-a ,,defectat” – în esență cauza acestei defectări fiind împuținarea ofertei de măști obligatorii pe piață și menținerea pentru că o perioadă ridicată a prețurilor de speculă guvernamentală, la măști.

Sunt curios ce spune și ce a spus SRI ,,al doilea contributor NATO” referitor la chinezăria de un milion de dolari, care ,,s-a defectat”, întrucât este de presupus că ofițerii SRI nu au activat în același câmp al muncii ca procurorii DNA care s-au autocarantinat la scutul pandemiei în perioada celui mai mare tun vreodată pe seama sănătății publice. Imagini din surse oficiale, de la inaugurarea chinezăriei, în 29 aprilie 2020:

Citiți și:

In timp ce DNA mângâie pe creștet cu metafore tartorii achizițiilor la preț de speculă, Bolivia își arestează ministrul sănătății, Italia îl arestează pe șeful grupului de acțiune împotriva COVID, iar Slovacia a acționat încă din martieCategorii:Editoriale, The Money Show

Etichete:, , , , , ,

1 răspuns

  1. Aviz amatorilor care urlau după dictatura militară pe când SRI nu știa ce să pună în loc de Băs.

    Căpitanii verzelor și popotelor fură fără scrupule! Instalația aia pe care izmenarii o declară nefuncțională nu poate fi operată de specialiștii stânei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: