Respingerea desemnării lui Shhaideh de către Iohannis îmi arată, argumentat în 8 puncte, un singur lucru


Klaus Iohannis, ca om, nu ca Președinte, este capturat (v-am spus acest lucru încă din noiembrie 2015, aici. Este capturat de una și aceeași gașcă care l-a capturat și pe Traian Băsescu. Și cum Traian Băsescu este capturat de aceiași care l-au capturat pe Victor Ponta (care a fost Premierul lui – am scris acest lucru încă din ianuarie 2013  în articolul Premierul domnului Băsescu), avem acum o imagine mai clară a cine cu cine s-a înfruntat la alegerile prezidențiale din 2014 (metafora mea preferată a fost ,,o bătălie între degetele aceleiași mâini”).

În articolul din noiembrie 2015 cu ocazia mascaradei consultărilor pentru desemnarea unui premier, cu rezultat cunoscut dinainte, scriam:

Desemnarea lui Dacian Cioloș (și nu mă refer aici la Dacian Cioloș, despre care voi scrie un pic mai jos) arată perpetuarea unei atitudini de indiferență a clasei politice actuale, pe care strada a denunțat-o. Cunoașteți părerea mea despre caracteristicile guvernelor anterioare (Boc și Ponta fără număr): incompetență, indiferență, iresponsabilitate.

Atitidunea lui Klaus Iohannis, care avea deja numele lui Cioloș dar nu l-a avansat arată, într-o manieră mai puțin primitivă decât a lui Traian Băsescu, același comportament. Traian Băsescu consulta partidele politice enunțând ,,vă consult” și îl durea la bască.Domnul Iohannis mimează consultările, și deasemenea, îl doare tot la bască. Pentru domnul Iohannis, tragedia din colectiv a reprezentat doar cel mai bun pretext pentru a îl schimba de Ponta (o schimbare pe care o salut, cu toată responsabilitatea). Atat.

Ceea ce trebuie să realizeze Klaus Iohannis este că un eșec al lui Dacian Cioloș va fi primul său eșec.ce înseamnă un eșec al lui Dacian Cioloș? Perpetuarea caracteristicilor de indiferență, incompetență, iresponsabilitate, bazându-se pe același rotițe ale statului mafiot și corupt care, devoalat de tragedia din Colectiv, îl aduce pe domnia sa premier desemnat.

De ce este Klaus Iohannis un Președinte capturat. 8 argumente.

 1. Motivul pentru care Klaus Iohannis nu a acceptat nominalizarea lui Sevil Shhaideh, nu a fost făcut public. Ca cetățean, am dreptul să știu de ce Președintele României întârzie predarea puterii, prin respingerea nominalizării lui Sevil Shhaideh. Poate că are dreptate să respingă, dar poate că nu. De aceea este obligatoriu ca Iohannis să fi spus de ce nu a acceptat-o pe Sevil Shhaideh.
 2. Nedivulgând niciun motiv, Iohannis confirmă scenariul că Sevil Shhaideh nu este pe placul altcuiva. Iar acel ,,altcineva” are puterea să îl manevreze pe Iohannis.
 3. Sunt convins că Iohannis nu are niciun argument în plus față de săptămâna trecută, iar argumentul pentru amânarea pe care și-a luat-o în a anunța desemnarea/respingerea propunerii lui Dragnea exista și era cunoscut încă de săptămâna trecută. În această situație de ce nu a anunțat Iohannis respingerea, încă de săptămâna trecută?
 4. Răspunsul vine aici: Iohannis a lăsat să se fezandeze argumentele apărute ca la comandă, cum că soțul lui Sevil Shhaideh ar fi susținător al lui Bashar al Assad. Fără această fezandare, Iohannis nu ar fi avut nicio aparență pentru a refuza fără motiv nominalizarea lui Sevil Shhaideh. La fezandare a contribuit Traian Băsescu (cel potrivit căruia, potrivit unei declarații proprii, prelua mesaje de la Al Assad).
 5.  Comportamentul lui Iohannis denotă nu numai că este un om fără gândire proprie (dacă ar fi avut-o, ar fi respins nominalizarea încă de săptămâna trecută), dar și că este parșiv – lasă să confirme prin abuz de încredere publică argumentele vehiculate în spațiul media, pentru a susține decizia pe care au luat-o alții pentru el.
 6. Folosirea lui Băsescu ca portavoce a grupului care l-a capturat pe Iohannis, cu argumente de la acest grup, îmi arată faptul că în România chiar orice caracter poate ajunge Președinte.
 7. Pentru Traian Băsescu soțul lui Sevil Shhaideh este rău, argumentând că este un adept al lui Bashar Al Assad. Dictator sirian care nu doar o dată s-a întâlnit cu omologul său român, Traian Băsescu.
 8. Am o întrebare legitimă: cine este mai susținător al lui Al Assad? Soțul lui Sevil Shhadeh sau Traian Băsescu însuși – cel care aducea argumente că armata lui Bashar al Assad trebuie înarmată de occidentali (pentru a lupta cu ISIS) și abia apoi înlăturat Bashar al Assad (cu armata sa rămasă înarmată) – prin alegeri libere?

Fotografia de mai jos, din noiembrie 2010, când Bashar al Assad era aceiași persoană ca și cea de acum, cred că este sugestivă:

10nov2010

 

Dacă tot nu mă credeți, priviți argumentele lui Traian Băsescu din septembrie 2015. La minutul 2 si 50 de secunde, in fisierul VIDEO, veti putea vedea ce mesaje transmitea Bashar al Assad, prin Băsescu (… ,,este un mesaj pe care Bashar al Assad l-a dat inclusiv prin mine”):

Și la final, mă întreb și vă întreb: Nu este normal să știu de ce Președintele României a respins această nominalizare? Ba este! Cu atât mai mult cu cât Băsescu devine foarte activ atunci când este vorba de Siria. Vă aduceți aminte când a început Băsescu să spurce persoane numite de le în instituții cheie? Când instituțiile au ajuns la doctorul Yassin… Am scris despre asta, aici:

Crescendo-ul domnului Traian Basescu in functie de obiectul interesului procurorilor: Udrea, cazul Nana, Yassin

 Categorii:Editoriale

Etichete:, , , , ,

6 răspunsuri

 1. Data viitoare cand mai scrieti ceva de tragedia din Colectiv, asigurativa ca scrieti Colectiv, cu majuscula. In rest, poate nu ar strica sa va ganditi de ce a venit Dragnea sau PSD (inca nu stiu cine anume) cu aceasta propunere de PM. Nu vad cum un cetatean musulman, in contextul politic si militar actual, ar avea acces in CSAT, ca Prim Ministru. Va respectam daca ati fi avut un punct de vedere complet si echidistant. Dar se vede clar ca sunteti dezechilibrat politic, trageti stanga rau…si faceti propaganda nu analiza.

 2. Te rog, permite-mi sa-ti scriu ca e foarte subțire argumentarea. Toate 8 ideile puteai sa le pui într-un singur punct sau maxim doua.

 3. O joaca politica, sau ambitii personale, ne saraceste. Multumim domnilor politicieni.
  Propun sa fie intrebat si dl Isarescu despre aceasta inflatie. Care este legatura dintre actuala criza politica si devalorizarea leului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: