Despre condamnarea la 5 ani de închisoare cu executare a viceguvernatorului BNR implicat în vânzarea subevaluata a BCR și favoritul turnătorului Manole, la succesiune.


Închisoare cu executare (5 ani) pentru infracțiuni de corupție. Fostul Președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, cel care a fost săltat în iulie 2016 direct din funcția de viceguvernator BNR, favorit la acel moment al turnătorului Securității Manole pentru a îi succede în funcție, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. El a făcut parte și din Comisia de Privatizare a BCR (care a înghițit Bancorex și ale cărei active, ale BANCOREX, nu au fost re-evaluate înainte de privatizare, ceea ce a generat vânzarea la un preț subevaluat a BCR).

Profit de acest moment pentru a vă reaminti două lucruri. Primul, în decembrie 2015, scriam pe blog: ,,Întrebarea mea la această sumă de afirmații a domnului Olteanu este dacă atunci când peste noapte a fost ajutat să devină viceguvernator BNR, fără o zi de experiență în sistemul bancar și fără să aibă habar ce este aceea dobândă de referință, dânsul a fost ajutat pentru că era în nevoie, a fost ajutată fărăs să știe, sau a fost ajutat pe ascuns.

Părerea mea este că domnul Bogdan Olteanu, care atunci era Președintele Camerei Deputaților, nu era în nevoie. Deci a fost ajutat domnul Olteanu să parvină ca viceguvernator BNR din prostie? Având în vedere că domnia sa a fost ajutat ,,pe ascuns” să ajungă viceguvernator BNR, fără să aibă nevoie, (pe ascuns pentru că peste noapte a apărut nominalizarea sa ca viceguvernator, la fel ca și în cazul Liviu Voinea), probabil că face subiectul unei ticăloșii.”.

Articolul din decembrie 2015 și mai ales declarațiile coruptului Bogdan Olteanu care le-au generat, îl găsiți aici:

Avea nevoie Bogdan Olteanu să fie ajutat să ajungă viceguvernator BNR?

Îl mai țineți minte pe Bogdan Olteanu, era cel care făcea plângeri penale, ca viceguvernator BNR corupt, ca să apere interesele băncilor comerciale și nu ale populației, în sensul să dispară legea dării în plată.

Bogdan Olteanu este nepotul Gizelei Vass, fost demnitar comunist, despre care wikipedia consemnează că a intrat în PCR în 1933, cand partidul era compus în mare parte din agenți NKVD. Gizela Vass este cea din fotografia articolului și aici:

Bogdan Olteanu era buzduganul fostului turnător al Securității, Manole. Dar al doilea lucru este și mai interesant: prin condamnarea definitivă de astăzi, Bogdan Olteanu întregește panoplia foștilor președinți ai Camerei Deputaților condamnați pentru corupție: Adrian Năstase, Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea.

Având în vedere această panoplie, înclin să cred că este doar o chestiune de nu foarte mult timp până când Marcel li se va alătura, așa cum se temea și doamna Ciolacu. Marcele, ce zici?

Cu fiarte puțin timp înainte de condamnare, îl întrebam pe Adrian Năstase care vor fi primele sale cuvinte după decizia ICCJ care urma să vină (de condamnare). Din răspunsul de atunci, este evident că și Năstase, ca și Dragnea, Olteanu, sau Zgonea, nu se aștepta să fie condamnat:Categorii:Editoriale, Stiri, The Money Show

Etichete:, , , , , ,

4 răspunsuri

 1. Domnule Soviani, mâine este 30 octombrie! Mâine, dacă nu mă înșel, guvernatorul băncii este chemat în instanță cu privire la trecutul său.

  Coincidență, acum, cu Bogdan Olteanu?

 2. În aceste momente solemne mă gândesc la… ea, la… nepoțica lui Gizela Vass.

  Andreea Paul Vass ne spunea în aprilie 2010 că suntem tâmpiți dacă nu tăiem salariile și nu distrugem economia.
  Salariile le-au tăiat, dar le-au plătit mai târziu integral, în timp ce antreprenorii de tonetă au murit de inaniție fix în 2010, pe loc, loviți de aceste progenituri de bolșevici hoți.

 3. Cred ca amestecarea lui Nastase si Dragnea categoric condamnati fara vina ci pedepsiti de marele capital pt opozitia la cucerirea Romaniei si sunordonarea romanilor cu tradatori ca Zgonea si Olteanu este o blasfemie.
  Nastase a intarziat deranjant de mult privatizarile conform legilor premierului “special” Isarescu aprobate de parlamentul de teadatori de neam CDR si a fost pedepsit la ordinul UE
  DRAGNEA a marit pensii si salarii la cadrele medicale si invatamant etc astfel a incetinit exodul mult necesar de sclavi ai occidentului si a impus taxe marelui capital jefuitor
  Patriotii adevarati sunt eliminati
  Romanii pacaliti prostiti voteaza instrumentele interesului strain. Isi voteaza calaii
  Vedeti pt ce au fost condamnati Nastase si Dragnea! Ceva legat de coruptie???? NUUUU. Doar inventii

 4. Păi parcă Nastase era corupt cu niste termopane..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: